ELSAD Mayıs ayı komisyon toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının gündeminde ise Kentsel dönüşüm, ticari alanların Elazığ’da oluşturduğu sıkıntılar ve erken seçim konusu vardı.

“NİTELİKLİ, NİTELİKSİZ AYRIMININ DOĞRU OLMADIĞINI DİLE GETİRMİŞTİK”

ELSAD Başkanı Murat Erdoğan, “Her ay Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği’nin genel istişare toplantılarını yapıyoruz. Bu toplantılarda geçmişe dönük projelerimizi gözden geçiriyoruz. Bazılarını güncelliyoruz ve yeni projeler düşünüyoruz. Geçen toplantılarda eğitim ve gençlik komisyonunu oluşturmuştuk. 9 kişi ile toplandığımız bu komisyonda nitelikli ve niteliksiz okular diye belirtilen konuyu gündeme almıştık. Nitelikli, niteliksiz ayrımının doğru olmadığını yine buradaki okulların dağıtımının da iyi bir şekilde yapılmadığını da gündeme getirmiştik, tespit etmiştik. Bu husustaki çözüm önerilerimizi de oluşturmuştuk. Bize göre şehrin doğu kısmında bazı okulların bu işe tahsis edilmesi gerekiyordu. Palu, Alacakaya, Karakoçan ve Arıcak bölgesine de bu tahsisin yapılması gerektiğini gündeme getirmiştik. Çalışmalarımızı duyurduk ve ilgili makamlara da bunları rapor halinde gönderdik” ifadelerini kullandı.

“YAPILAN İMAR ÇALIŞMASI TAM AMACINA ULAŞMAMIŞTIR”

Erdoğan, “Ayrıca kentsel dönüşüm ve imar komisyonu toplantımızı yaptık. Toplantımızda da Elazığ’ın kentsel dönüşümü ve İmar’ı ile ilgili görüşeceğimiz konuları gündeme aldık. Birinci gündem konusu tic-1, tic-2 ticari alanların Elazığ’da oluşturmuş olduğu sıkıntılardı. Bu tic-1 ler de arsanın tamamının kullanılması, kullanım alanlarının kaldırımlara taşması, çok katlı binaların yapılması. Bunları getirmiş olduğu sakıncaları değerlendirdik. Yolların 10 sene, 20 sene, 30 sene öncesine göre tasarlanmış olduğunu düşünürsek; parklarına, yeşil alanların buna göre oluşturulmuş olduğunu göreceğiz. Yeni yapılan imar düzenlemesi ile buradaki bu alanlar daha daralış, yaşam alanları sıkışmış bir noktaya gelmiş. Metrekare birim üzerinde yaşayan insan sayısı çoğalmış, dolayısıyla burada yapılan imar çalışması tam amacına ulaşmamıştır. Bunları tespit ettikten sonra da bu sorun nasıl giderilir? Bunların üzerinde komisyon olarak bir çalışma yaptık. Bu çalışmanın neticesinde de bir çözüm noktası oluşturduk. İnşallah ileri de bu çözüm noktasını da ilgili makamlara ulaştıracağız. Şehre bu şekilde hizmetimizi devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

“SEÇİLECEK MİLLETVEKİLİNİN UZAK KALMASI GEREKEN ÖZELLİKLERDEN BAHSETMİŞTİK”

Başkan Erdoğan, “Siyaset, ani bir şekilde Türkiye’nin gündemine oturdu. Elazığ’da da milletvekili seçimleri gündemi oluştu. Biz Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği olarak Elazığ nasıl bir milletvekili seçmelidir şeklinde bir açıklama da bulunduk. Bu açıklamamızı da tarihimizden aldık. Osmanlı meclis-i mebusan ile seçilecek, meclis üyelerinin nasıl olması gerektiği yönünde kriterler vardı. Bu kriterlerin 9’unu paylaştık. Uzun süre aynı yerde yaşamış olmak, halkın mizacını bilme, sorunlarını bilmek, dışarıda kalanların daha ziyade bu sorunlardan uzak olabileceğini belirtmiştik. Seçilecek kişilerin rüşvet yememesi, haram yememesi, insanlara zulüm etmemesi, kötü ve sert davranmaması, bu seçilecek kişilerin insanların ayıbını araştırmaması, dedikodu yapmaması, fitneye sebep verebilecek davranışlar içerisine girmemesi, devletine bağlı olması, akıllı olması, devletini ve milletini kötüye düşürecek hal ve hareketlerden uzak kalması gibi özelliklerden bahsetmiştik” diye kaydetti.

“BU SEÇİMLERİN MİLLETİMİZE, ÜLKEMİZE HAYIR GETİRMESİNİ DİLİYORUZ

Murat Erdoğan, “Her ne kadar Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Milletvekili seçme 18 yaşını doldurmak, Türk vatandaşı olmak gibi şartlar aranmışsa da Osmanlı Devleti’nin uygulamış olduğu bu kriterlerin daha farklı olduğu görüyoruz. Ancak bugün anayasanın şartlarının dışında yine Osmanlı meclis- mebusanın aradığı kriterlerin de ilimizde uygulanmasıyla ilimizi temsil edecek vekillerin belirlenmesinde daha güzel hareket edileceğini düşünüyoruz. Bu seçimlerin milletimize, ülkemize hayır getirmesini diliyoruz. Biz Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği olarak bir ekip halinde çalışıyoruz. Bize ait düşüncelerin tamamı bu ekibin kolektif aklın ve anlayışın ortaya çıkardığı düşüncelerdir. Dolayısıyla Elazığ’a hizmet etmeye devam ediyoruz. Hizmetimizi daha büyük noktalara taşıyacağız. Belki ileride siyasi noktalara da taşıyacağız. Daha etkin, daha verimli, Elazığ’ın kalkınması için bütün gayreti ve çabayı sarf edeceğiz” dedi.