Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Murat Erdoğan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Elazığ Belediyesi tarafından yaptırılan ve hizmete sunulan Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’ni gezdi.

ELSAD Başkanı Erdoğan ve üyelerine AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım da eşlik etti.

ERDOĞAN: AYLIK İSTİŞARE TOPLANTILARIMIZDAN BİRİNİ YAPIYORUZ

Gezinin ardından açıklamalarda bulunan ELSAD Başkanı Erdoğan, “Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği’nin aylık istişare toplantılarından birini yapıyoruz. Bugün aramızda çok değerli misafirlerimiz var. Bugün özellikle AK Parti İl Başkanımız Şerafettin Yıldırım Bey’i davet ettik. Hem kendisiyle burada hoş sohbet yapacağız, kendi faaliyetlerimizi anlatacağız hem de AK Parti’nin il içerisinde, ülke genelinde yapılacak işlerini, yaptıkları faaliyetleri ilimize katkılarını bunlarla ilgili sorularımız olacak. Karşılıklı sohbet edeceğiz. İnşallah bugün arkadaşlarımız bu konudan çok istifade edecekler. Ayrıca çok güzel bir mekan yapılmış. Belediye başkanımızın yapmış olduğu, Elazığ halkına vermiş olduğu hizmet gerçekten. Bu mekanı da tanıma fırsatımız oldu. Sağ olsun yetkililer bizlere burayı gezdirdiler. Nikah salonlarını gördük, toplantı salonlarını gördük. Özel VİP alanlarını gördük. Aslında çok güzel bir kurum, özel bir yer. Bundan dolayı da ben il başkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: BUNLARIN TOPLUM İÇERİSİNDEKİ NE KADAR ÖNEMLİ YER KAPLADIĞINI BİLENLERDEN BİRİSİYİM

Derneğin istişare toplantısına katılan AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Sivil toplum kuruluşları olmazsa olmazlarımız. Biz toplum olarak istişare kültürüne çok önem veren bir toplumuz. Dolayısıyla buradaki sivil toplum kuruluşlarımızın ve onlarsın değerli temsilcileriyle yapmak bizim en önemli görevlerimizden birisi. Bu şehrin bu tür fikir açılım ve değerlendirmelerine çok ihtiyacı var. Dolayısıyla bunların belli bir diyalog içerisinde siyasetçiler ve diğer kurumun idarecileriyle yürütülmesi şehre çok önemli katkıda bulunacaktır. Şehirde yaşayan insanlarız. Dolayısıyla bu şehre biraz daha katma değer oluşturabilmek açısından şehrin sorunlarını, talepleri, düşünceleri ve sorunlarını gidermek açısından biz siyasilere çok önemli görevler düşüyor farkındayız. Ama bunu en iyi dile getirecek olanlar da sivil toplum kuruluşlarının başındaki arkadaşlarımız, yöneticilerimiz, değerli başkanları. Dolayısıyla zaten her fırsatta sivil toplum kuruluşlarımızla görüşmeye çalışıyoruz. Bende geçmişten belli sivil toplum kuruluşları içerisinde bulunmuş bir kardeşiniz olarak bunların toplum içerisindeki ne kadar önemli yer kapladığını bilenlerden birisiyim” şeklinde konuştu.