Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı birimler, İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile hız ve emniyet kemerleri denetiminin etkinliğinin arttırılması ile ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının azalmasına yönelik 100 günlük eylem planı doğrultusunda şehrin genelinde denetimlerini sürdürüyor.

 Ağustos ve Eylül ayları içerisinde Trafik Denetleme şube müdürlüğü ekipleri, Elazığ merkezinde gerçekleştirdiği uygulamalarda bin 949 aracı kontrol ederek, emniyet kemeri takmayan 464 araç sürücüsüne işlem yaptı.

Bölge trafik denetleme şube müdürlüğü ekiplerin de Elazığ bağlantı yollarında gerçekleştirdiği uygulamalarda, 4 bin 544 aracı kontrol ederek, emniyet kemeri takmayan bin 188 araç sürücüsüne işlem yaptı.

Yapılan uygulamalarla bir aylık süre zarfında Elazığ’da araç sürücülerinin emniyet kemeri kullanma oranlarında şehir içerisinde % 25, şehirler arası bağlantı yollarında ise % 9 artış sağlandığı öğrenildi.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada; halkın can ve mal güvenliği için gerçekleştirilen trafik denetimlerinin aynı kararlılıkla devam edeceğini ve vatandaşlarında aynı hassasiyet içerisinde emniyet kemeri takarak, azami hız limitlerine önem vererek seyir etmeleri gerektiği vurgulandı.