18 Ağustos 2016 tarihinde Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik yapılan bombalı saldırı sonucunda Emniyet Müdürlüğü binası kullanılamaz hale gelmişti.


Bunun üzerine Elazığ Emniyet Müdürlüğü FETÖ’den devlete kalan bir okula taşınmış, patlamada zarar gören eski emniyet müdürlüğü binası da yıkılmıştı. Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne TOKİ tarafından yapılan yeni binanın giderlerini karşılamak için TOKİ Çaydaçıra Kavşağı Üzerindeki Elazığ Emniyet Müdürlüğü eski hizmet binasının bulunduğu arsayı satışa çıkardı…

DAHA ÖNCE SATILMAMIŞTI

İlk ihaleye 16 Haziran 2017 tarihinde çıkıldı. TOKİ o arsa için 58 Milyon 500 Bin Lira istedi. Ancak ihaleye hiçbir firma katılmadı ve Elazığ’ın en değerli arsalarından olan o arsa satılamadı.

İKİNCİ KEZ İHALEYE ÇIKARILIYOR

TOKİ Emniyet Müdürlüğü’nün arsası için ikinci kez ihaleye çıkıyor. Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nün Konut + Ticaret + Yol Alanı olan arsası TOKİ 8 Mart 2018 tarihinde ihaleye çıkarılacak.  TOKİ bu kez bu arsanın fiyatını arttırdı. Fiyat bir önceki ihaleye göre 11 Milyon 656 Bin lira artarak 70 Milyon 156 Bin TL’ye çıkarıldı.

Hem konut hem de ticari alan olan 24 Bin 878 metrekarelik arsa için muhammen bedel olarak 70 Milyon 156 Bin TL istendi. Şehir merkezindeki en önemli arsalardan biri olan bu alanın emsal değeri 1,5 yüksekliği ise 15 metre 50 santim olarak belirlendi.

 

ŞEHİTLERİMİZİN ANISINA DEĞERLENDİRİLMESİ İSTENİYOR

Kamuoyu ise bu alanın şehitlerimizin anısına değerlendirilmesini istiyor. Bölgede konut yerine şehitlik parkı yada konferans salonları yapılması bekleniyor. Ancak Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının yapımındaki masrafların karşılanması için alanın TOKİ tarafından satılması gerektiği belirtilmişti.