Bu erkek işi, sen karışma dediler, o tüm söylenenlere kulaklarını kapattı ve kararını korucu olmaktan yana kullandı.

“ELİNİN HAMURU DİYE BİR ŞEY YOK”

Kadın Korucu Hatice Keçeci, “Korucu olmak şöyle; çevrede görüyorsunuz Askerlerin, korucuların yaptıkları şey bir özenti oluyor. Bu aslında bir özentilik, aslında yapabilirmiyim? Yapabilirsiniz her bayan her şeyi yapamayacak diye bir şey dok. Elinin hamuru diye bir şey yok eskidendi. Aynı şekilde erkeklerinde bayan işini yapabileceği gibi kadınlarda erkek işini yapabilir düşüncesiyle hareket ettim ve bu işe talip oldu” ifadelerini kullandı.

Önce başvurusunu yaptı, ardından eline silahını aldı.

“BU GÖREVİN SADECE ERKEKLERE HAS OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”

Şimdi erkek işi denilen koruculuğu meslek edindi. Çemişgezek ilçesi Uzungöl köyünde ikamet eden Hatice Keçeci, “Güvenlik korucusuyum, bu yıl oldum. Emekliler yerine geçme hakkı vardı, bu hakkı kullanmak istedim. Bunu layıkıyla yerine getirmeye çalışacağım inşallah. Bu görevin sadece erkeklere has olduğunu düşünmüyorum, bunun her kadının da yapabileceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“AFRİN’E GÖĞSÜMÜZÜ GERE GERE GİDEBİLİRİZ”

Her yerde bir nene hatunun yetişeceğini ifade eden Hatice Keçeci, “Her yerde bisr nene hatunun da yaşayacağını umuyorum. Burada şu anda Afrin savaşı var gerekirse bizlerde oraya gidebiliriz. Burada cahilce düşünceler var. Siz yapamazsınız diyen insanlara karşı bunu göğsümüzü gere gere gidebiliriz hiçbir şekilde sıkıntımız yok. Eğitimlerimiz oluyor, gideceğiz, atışlarımız oluyor yapıyoruz. Elimizden geldiğince çıkartıyoruz” diye konuştu.

“HIRS YAPARAK BU İŞE TALİP OLDUM”

Keçeci, “Ailem ve akrabalarım hiçbir şekilde sıkıntı yapmadı, hoşgörü ile karşıladılar. Cahilce düşünceleri olan tepki gösterdi tabi ki yani ne gerek var, kadıdan korucu mu olur? Görevli mi olur diyen oldu ve ben bunlara özellikle nazaran inat ederek, daha da bir hırs yapıp bu işe talip oldum ve aldım” diye kaydetti.

“EŞİM İLE KORUCU, BERABER KORUCU OLDUK”

Evlendikten sonra da görevime devam edeceğim diyen Kadın Korucu Keçeci, “Nişanlıyım, bu yıl yeni nişanlandım. Çevre köylülerden. Eşim ile korucu, beraber korucu olduk, meslektaşız. İkimizde aynı şehirde sürdüreceğiz inşallah hakkıyla yapmaya çalışacağız. Çemişgezek Hükümet Konağı’nda resmi olarak yapıyorum. Eşimde Jandarma’da yapıyor, çevreye gidiyor. Benim yerim sabit, mesela mevsimler arası festivaller oluyor ben o zaman gider görevimde bulunurum, onun dışında Hükümet Konağı’nda yaparım” dedi.

"GÖREVLE BİRLİKTE ELİME SİLAH ALDIM"

Koruculuktan önce eline silah dahi almadığını belirten Keçeci, “Görevle birlikte elime silah aldım, hiç acemilik te çekmedim, bunun dışında araç kullanıyordum ve bunu nasıl yapıyordum? Araçta kendi kendime dedim ki bir ölüme gitmektir. Nasıl ki bir araca biniyorsam silahta öyledir. Soğukkanlıyım hiçbir şekilde korkum yok, yapıyorum. 11 kişiyiz beraber atışlarımız oluyor, eğitimlerimiz oluyor, beraber grup grup tutuyoruz. 10 günlük bir eğitimimiz oluyor ve onun dışında 6 ayda bir çağrılarak tekrar test ediliyoruz” diye konuştu.