ABD Başkanı Donald Trump’un, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklamasının ardından Elazığ’dan yükselen sesler devam ediyor.

Şavaklılar Derneği Başkanı Naim Doğan, Trump’un açıkladığı kararı tanımadıklarını belirterek, “Esaretin bitmesi gerektiği zihinlerde canlı tutulmalıdır” dedi.

“KUDÜS BUGÜN BAŞKA BİR SALDIRIYLA KARŞI KARŞIYA”

Emperyalist güçler tarafından İslam coğrafyasında ölümlerin arttığını söyleyen Şavaklılar Derneği Başkanı Naim Doğan, “İslam’ın mübarek ve kutsal mekanların üçüncüsü ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı yüreğinde taşıyan şehir kırk yıldır Yahudi işgali altındadır. Esir, boynu bükük her gün şehit veren, bağrında milyonlarca mağdur ve mazlumu barından Filistin başkenti Kudüs, İslam dünyasının kanayan yarasının sürekli kan damlatan Kudüs, Peygamber efendimiz HZ. Muhammed (sav) isra ve miraç yadigarı kalan Kudüs maalesef bugün başka bir saldırıyla karşı karşıya. Emperyalist güçler tarafından bir yandan İslam coğrafyamıza ölümler yağdırırken bir yandan da kutsal topraklarımız çiğnenip el uzatılmaktadır.  Hadsizliğin hukuksuzluğun saldırganlığın haydutluğun merkezi haline gelen Siyonistler kendisini dünyanın jandarması zanneden terör örgütlerinin korunup kollandığı ABD ilk kıblemiz Kudüs’ümüzü işgalci İsraillerin emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuştur” dedi.

“İŞ BİRLİĞİ YAPMALARI KUDÜS’Ü ZOR DURUMDA BIRAKMAKTADIR”

Daha önceden de Mescid-i Aksa’da ezanların yasaklandığını hatırlatan Başkan Doğan, “Hatırlanacak olursa bu eşkıya ordusu daha öncede mescidi aksa da hakkın daveti ezanı Muhammedî yasaklamışlardı. Mescidi aksa avlusunda savunmasız erkek ve kandın kardeşlerimiz şehit edilmiştir. Gelinen noktada Siyonistlerin ve emperyalistlerin ne yapacağından çok Kudüs ile ilgili bizlerin ne yapacağı daha büyük bir öneme haizdir.  Bilinmelidir ki Filistin küçük bir coğrafyada yaşayan insanların meselesi değil, tüm İslam’ın Müslümanların İslam aleminin onur ve namus meselesidir. Halkının duyarlılıklarına rağmen satılmış kimi kukla yönetimlerin İsrail ve ABD’deki birtakım İslam ve insanlık karşıtı oluşumlara iş birliği yapmaları Kudüs’ü zor durumda bırakmaktadır” ifadelerini kullandı.

“ESARETİN BİTMESİ GEREKTİĞİ ZİHİNLERDE CANLI TUTULMALIDIR”

Başkan Naim Doğan, “Bazı İslam ülkelerinin ürkek ve korkak yönetimlerin maalesef yıllardır.  Türkiye’yi Filistin davasında yalnız bırakmaktadır Siyonist ve emperyalistlerin işlerini kolaylaştırmışlardır. Onlara da burada seslenmek istiyoruz celladına diz çöküp af dileme gafletinden kurtulun, köle ruhlu yönetici olmaktan kurutulun. Başı dik bir şekilde hakkı ve hakikati haykırmanın vakti gelmedi mi bugün ümmetin ilk kıblesi Kudüs işgal altında ise bütün ümmet bundan sorumludur ve sorumluluğun gereği yapılmalıdır. Her dava sahibi Müslüman Kudüs’ü kalbinde taşımalıdır, Kalplere hâkim olan bu mübarek belde orduları harekete geçirmelidir. Kudüs için toplantılar konferanslar yapılmalıdır. İlim adamları öğrencilerine komutanlar askerlerine, hep Kudüs’ü hatırlatmalıdır. Bu esaretin bitmesi gerektiği zihinlerde canlı tutulmalıdır. Kısaca her mümin ve Müslüman ilim adamları, devlet adamları, komutanlar, askerler, esnaflar, tüccarlar, amirler ve memurlar Genç, ihtiyar, anne ve babalar, çocuklar herkes ben Kudüs için ne yapabilirim sorusunu kendi kendine soracak duygu ve sorumluluğu taşımalıdır”diye konuştu.

“MÜSLÜMANLAR OLARAK BUNA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

 Şavaklılar Derneği Başkanı Naim Doğan, “Bu duygu ve sorumluluk bilinci oluşturulduğunda Müslümanlar Kudüs davası için geçmişte Ömerleri Selahattinleri yavuzları çıkardığı gibi benzerleri çıkartmaya muktedirdir. Son olaylardan Müslümanlar olarak buna asla müsaade etmeyeceğiz. Çünkü Kudüs davası sadece Filistinlerin sadece Arapların değil tüm İslam ümmetinin ve insanın davasıdır Kudüs insanlığın vicdanıdır. Kudüs varlığıyla ümmetin göz bebeğidir bunu bütün dünya bilsin ki bizler her zaman Kudüs davasının savunucusu ve takipçisiyiz bu onurlu davayı en önemli mirasımız olarak çocuklarımıza da bırakacağız hepinize teşekkür eder saygılarımızı sorarız”dedi.