Fırat Üniversitesi yeni gelen öğrenciler için 2022-2023 Akademik Yılı Oryantasyon eğitimi düzenledi. 

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen oryantasyon eğitimine FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş başta olmak üzere rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri, daire başkanları ve öğrenciler katıldı.

Fırat Üniversitesi Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Mustafa Savcı üniversite bünyesine yeni kazandırılan öğrenci dekanlığı birimi hakkında bilgi verdi.

SAVCI: ÖĞRENCİ DEKANLIĞIMIZDAN HERHANGİ BİR PROBLEMİNİZ İÇİN BAŞVURABİLİR VE SORULARINIZ HAKKINDA BİLGİLER ALABİLİRSİNİZ

Fırat Üniversitesi Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Mustafa Savcı, “ Öğrenci Dekanı 2022 yılında Fırat Üniversitesi’nin öğrenci dostu bir üniversite olması için gerçekleştirdiği çabalara destek sağlamak amacıyla kurulmuş bir birimdir. Fırat Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı bünyesinde kurulan Psikolojik danışma birimimizden istediğiniz zaman Psikolojik destek alma amacıyla başvurabilirsiniz. Ayrıca Öğrenci Dekanlığımızdan herhangi bir probleminiz için başvurabilir ve sorularınız hakkında bilgiler alabilirsiniz. Öğrenci Dekanlığımız kütüphanemizin karşısında yer almaktadır” dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ta, “2022-2023 eğitim öğretim döneminde Fırat Üniversitesini kazanan öğrencileri selamlayarak, hoş geldiniz” dedi.

GÖKTAŞ: VE PEK ÇOK ALANDA DÜNYADAKİ ÜNİVERSİTELERLE REKABET EDEBİLEN BİR KURUM OLARAK SİZLERE REHBERLİK ETMEK VE YOLUNUZU AYDINLATMAK İÇİN BURADAYIZ

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “ Yeni eğitim öğretim hayatınız hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. Bizler sizlerin ilk gözlerinizi açtığınız ana kucağından sevgi ile büyüdüğünüz aile ortamından kültürel değerlerinden ve sosyal çevrenizden ve okullarınızda gördüğünüz bilgi, görgü, insani ve ahlaki değerlerinden erdemli bireyler olma yolundaki mücadelenize katkı sağlamak, seçtiğiniz alanlarda sizleri akademik bilgi ile donatmak vatanına, devletine, milletine, bayrağına kısacası bizi biz yapan değerlere sahip erdemli ve ferasetli bireyler olarak yetişmeniz için burada sizlerle birlikteyiz. 1975 yılında yani 47 yıl önce kurulmuş bu kutlu çatı altında ilk kurulduğu günün heyecanı, mutluluğu ve kararlılığıyla daha gelişmiş ve pek çok alanda dünyadaki üniversitelerle rekabet edebilen bir kurum olarak sizlere rehberlik etmek ve yolunuzu aydınlatmak için buradayız. Birbirinizi severek ve diğer bütün canlılara değer vererek yaşamayı ilke ediniz. Başta anne, baba, akrabalarınız ve arkadaşlarınız olmak üzere bu ülkeye karşı olan görev ve sorumluluklarınızı asla unutmayınız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize sağlıklı, verimli, başarılı ve eğlenceli bir eğitim süreci geçirmenizi diliyorum” dedi.

Fırat Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Salih Yiğit, Kütüphane Daire Başkanı Tuncay Kırkıl, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ümit Ferit Aldım, Bilgi İşlem Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Karabatak,Güvenlik Şube Amiri Mehmet Gül, Uluslararası İlişkiler Ofisinden Erasmus Kordinatörü Doç. Dr. İzzet Taşar ile Kariyer Ofisi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Zincirli görev ve yetki alanları ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi.