Şehir merkezinde dağınık bir halde hizmet veren ve bu nedenle trafiği olumsuz yönde etkileyen galericiler, 2015 yılında çevre yolunda yapımı tamamlanan sitelerine taşındı.

O tarihten bu yana belediyenin kiracısı konumunda bulunan galericiler, dükkanlarını tapularını almaya başladı.

104 iş yerinin bulunduğu Güney Çevre yolu üzerindeki galericiler sitesinde her esnafa 70 metrekare kapalı, 100 metrekare açık alan olmak üzere toplam 170 metrekarelik bir alan tahsis edildi.

Galericiler Sitesi Dernek Başkanı Ercan Yılmaz, tapuların alınmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman’ın hayırlı olsun ziyaretinde açıklamalarda bulunan Yılmaz, şehir merkezinde merdiven altı galericilik yapanlarla ilgili de gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

YILMAZ: İNŞALLAH PANDEMİ DÖNEMİ TEZ ZAMANDA BİTER

Galericiler Sitesi Dernek Başkanı Ercan Yılmaz, “esnafın yüzde 30’luk kesimi ancak kendi özvarlıkları ile işyerlerini alabildi. Diğer esnaflar ise kredi kullanarak kendi iş yerlerini alabildiler. Bu işyerlerinin alınmasıyla beraber kredi oranlarımız 0,35’den 0,70’e ve 0,85’e çıktı. İnşallah pandemi dönemi tez zamanda biter. Umarız ticaret normalleşmenin üzerine çıkarda bizlerde bu kredilierimi çok rahat öderiz” dedi.

Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman da galericilere, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

TOROMAN: TAPULAR ALINMAYA BAŞLANDI

Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, “Galericiler sitesi 104 işyerinden mevcut olan 70 metrekare kapalı alan 100 metrekarede açık alan olmak üzere toplam 170 metrekarenin tapularını dün itibariyle almaya başladılar” dedi.