Fırat Üniversitesi ile TİKA İşbirliğinde düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Türkiye de ilk defa Fırat Üniversitesinde uygulanan Ganalı Öğretmen adayına Pedagojik Formasyon Eğitiminin 2. si tamamlandı.

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesinde 14 hafta süren eğitim sonunda Ganalı öğretmen adayları bugün düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldı.

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen sertifika törenine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Asiltürk, Dekan Yardımcıları, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Gömleksiz, Fırat Üniversitesi Yöneticileri, Öğretim üyeleri, Ganalı öğretmen adayları ve davetliler katıldı.

" Fırat Üniversitesini hiçbir zaman unutmayacağım"

Törende Ganalı öğrenciler adına konuşan Öğretmen adayı Muhammed Muhammed Inowa, aldıkları sertifika ile Gana daki Müslüman okullarındaki durumu daha iyi hale getirmek için çalışacaklarını belirterek, kendilerine her türlü imkanı sağlayan Fırat Üniversitesini hiçbir zaman unutmayacaklarını, Fırat Üniversitesi Rektörü’ne ve kendilerine eğitim veren hocalarına teşekkür ettiklerini belirti.

Programda konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, Fırat Üniversitesinin Elazığ’a, bölgeye, ülkeye değil tüm Dünya insanlarına hizmet verdiğini belirterek, Fırat Üniversitesinin bu bağlam da Pedagojik Formasyon uygulamalarında da ülkemiz ve Dünya insanlarının beklentilerini karşılamada önemli görevler üstlendiğini söyledi.

"Gençlerimizin her biri Türkiye sevdalısı, Elazığ dostu"

Rektör Prof. Dr. Demirdağ “Müslümanlığın ve kardeşliğin bir gereği olarak hepimizin vazifemizi yapmamız gerekiyor. Yaptığımız çalışmalar ve girişimler ile TİKA ile yaptığımız işbirliği sonucu Ganalı öğrencilerin Fırat Üniversitesinde pedagojik formasyon almasını sağladık. Daha önce Gana’dan Üniversitemize gelen Ganalı öğretmen adaylarına Pedegojik Formasyon eğitimi verilmişti. Bugün ise 2. Defa Üniversitemize gelen öğretmen adaylarımıza bu sertifikayı veriyoruz. Ganalı öğretmen adayları kardeşlerimizi burada misafir ettik. Tecrübe, bilgi ve birikimlerimizi onlara aktardık. Bu gençlerimizin her biri Türkiye sevdalısı, Elazığ dostu ve Fırat Üniversitesinin birer fahri temsilcileri oldular. İmkanlarımız ölçüsünde sadece Gana değil bütün İslam topluluklarına hizmet noktasında elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

"Bu eğitim faaliyetinin gönül bağlarımızı güçlendirdiğine inanıyorum"

Fırat Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Nuri Gömleksiz ise, Her geçen gün uluslararasıaşma da önemli aşamalar kaydeden Fırat Üniversitesinin, Afrika’lı öğretmen adayları için gerçekleştirdiği böylesi bir eğitim faaliyeti ile sıradışı bir organizasyona daha imza attığını belirterek, “Bu eğitim faaliyetinin Afrika’daki Müslüman kardeşlerimiz ile aramızda çok güçlü köprüler kurduğuna, gönül bağlarımızı güçlendirdiğine inanıyorum. Bunun, gelecekte, birlikte daha güzel, daha etkili ve daha büyük çapta çalışmalar için önemli bir kilometre taşı oluşturduğunu düşünüyorum. Zaman zaman çeşitli vesilelerle başka üniversitelerdeki öğretim üyeleri ile bir araya geldiğimizde Gana’lı öğretmen adaylarına dönük Pedagojk Formasyon Eğitimi kursu düzenlediğimizi söylediğimde, onların buna ne kadar hayret ettiklerini, imrenerek ve hayranlıkla karşıladıklarını bizzat müşahede etmişimdir. Bunun diğer üniversiteler için de bir model oluşturmasını diliyorum. Büyük Türk milletinin geçmişten bugüne taşıdığı ve bugünden geleceğe uzanan tarihsel sorumluluğunun bilincine sahip; bu bilinç ile ufku coğrafyamızın sınırları dışına taşmış Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’a, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı’na, Prof. Dr. Mehmet Cebeci’ye, Prof. Dr. Halil Hasar’a, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Asiltürk ile TİKA yönetimine bu anlamlı ve önemli pedagojik formasyon programın düzenlenmesindeki değerli katkıları için huzurunuzda teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Asiltürk’te Ganalı öğretmen adaylarının eğitim süreci ile çeşitli bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Ganalı 22 Öğretmen adayına sertifikaları Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Asiltürk, Dekan Yardımcıları ve Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Gömleksiz tarafından verildi.

Tören, sertifikalarını alan Ganalı Öğretmen adaylarının hep birlikte keplerini havaya fırlatması ile sona erdi.