Amacı, mesleki ve teknik eğitime verilen değerin artmasına katkı sunmak, meslek liselerine kayıt yaptıran öğrencilerin sayısını arttımak ve teknik bilgiyi girişim fikrine dönüştürmek olan “Geleceği Mesleğim” adlı projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

ÖZGEN: ÖĞRENCİ SAYISINI ARTTIRMAK VE MESLEKİ EĞİTİMDE KARİYER İMKANLARINI TANIMAKTIR

Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen, “Fırat Kalkınma Ajansı ve Elazığ Milli Eğitim Şube Müdürlüğü mesleki teknik eğitim şubemiz koordinatörlüğümüzde geleceğin mesleği noktasında çeşitli faaliyetler yürüterek geleceğimizin teminatı olan mesleki eğitiminin önemi kavranmaya çalışılacaktır. Projenin amaçları içerisinde mesleki ve teknik eğitime alt edilen değerin artırılmasına katkı sunmak, mesleki eğitimin önemini vurgulamak, meslek lisesine kayıt yaptıran öğrenci sayısını arttırmak ve mesleki eğitimde kariyer imkanlarını tanımaktır.” diye ifade etti.

ÖZEREN: MESLEK LİSELERİ OLMAZSA OLMAZLARDAN BİR TANEDİR

MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Özeren, “Sanayinin gelişmesinde bu üretim sanayinin gelişmesinde ülkemizin gelişmiş refah seviyesi yüksek ülkeleri geçmesi için meslek liseleri olmazsa olmazlardan bir tanedir. Değerli öğrenciler bu okulun belki de siz farkında değilsiniz. Ama içinde bulunduğunuz bu okul gerçekten size hayat boyu götüreceğiniz aştın bir bilezik takıyor.” dedi.

YOĞUNLU: GENÇLERİN KARİYER PLANLAMASINI YAPMAK ADINA ÇALIŞMA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, “Bizlerde ülke genelinde buna yönelik bu değerli kurumların yaptıkları çalışmışlarının etkinliklerini arttırmaya katkı sağlamaya yönelik 26 kalkınma ajansı olarak ülke genelinde mesleki ve teknik eğitimi tema olarak kabul ettik. Milli eğitim müdürlüğümüz başta olmak üzeri yine Ticaret Sanayi Odası ile birlikte çalışıyoruz.”  ifadelerini kullandı.

GÜRTÜRK: GELECEK SİZLERLE ŞEKİLLENECEK

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “ Gelecek sizlerle şekillenecek. Sizler bizim geleceğimizsiniz. İşinizi ne kadar güzel ne kadar içten gelerek ve severek yaparsanız bu başarı kat kat artacaktır. Bize düşende Organize sanayi Bölgemize düşen de sizleri bu fabrikalarımızda iş başında eğiterek görerek öğrenme modelini en üst şekilde gerçekleştirerek eğitmek.” dedi.

ÖZTÜRK: FABRİKALARLA İÇ İÇE OLMANIZIN FAYDASINI GÖRECEKSİNİZ

OSB Başkanı Suat Öztürk, “ Türkiye’de 13 tane organize sanayide meslek lisesi var. 5 tane meslek yüksekokulu var organize sanayilerde yine 1 tanesi Elazığ’da yine 13 tane okulda da yine 1 tane Elazığ var. Meslek lisesinde eğitim gören öğrenciler fabrikalarla iç içe olmanızın faydasını göreceksiniz.” diye kaydetti.