Elazığlı Hemşerimiz Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 10 Kasım günü Atatürk’ün hayatına nasıl ışık olduğunu anlatan bir anısını paylaştı.

Ceyhan’ın paylaşımı, Atatürk’ün, “İki Mustafa Kemal var. Biri ben, fert olan, fani olan Mustafa Kemal. İkinci Mustafa Kemal'den ise ancak "Biz" diye bahsedebilirim. Yani sizler, çalışan köylü, uyanık, münevver, milliyetperver vatandaşlar... İşte o Mustafa Kemal ölmez” sözüne en güzel örnek oldu.

Akademisyen, Tıp Profesörü, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı. 1960 yılında Elazığ’da doğdu, 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Aynı fakültede çocuk sağlığı ve hastalıkları ihtisasını 1985 yılında ihtisasını tamamladı. 1983-1985 yıllarında Beslenme ve Metabolizma Ünitesi’nde yaptığı çalışmalar sonucu, bu dalda bilim uzmanlığı derecesi aldı.

Askerlik hizmetini Adana Askeri Hastanesi’nde 1985-1987 yıllarında, zorunlu hizmetini ise 1987-1989 yıllarında Ankara Etimesgut Devlet Hastanesinde yerine getirdi. 1988 yılında çocuk sağlığı ve hastalıkları doçenti oldu. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ünitesi’nde öğretim üyesi olarak göreve başladı ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları yandal ihtisası yaptı. 1995 yılında çocuk sağlığı ve hastalıkları profesörü oldu.

Halen Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği’nin başkanlıklarını ve Pediatri Uzmanlık Akademisi Derneği’nin genel sekreterliğini yürüten Prof. Dr. Ceyhan aynı zamanda, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı olarak çalışmaya devam ediyor.

CEYHAN: BU DA BANA ATATÜRK’ÜN YAPTIĞI KİŞİSEL İYİLİKLERDEN BİRİYDİ

Prof. Dr. Ceyhan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında; “Elazığ Mezre Ortaokulu’nda birinci sınıfta mesleğe yeni başlayan Türkçe Öğretmenimiz Zeynep Hanım’ın ilk günüydü. Ben ondan önce 2 hafta dersimize gelen ve her gün sıra dayağı uygulayan öğretmen yüzünden o dersten nefret ediyordum. Zeynep öğretmenin ilk sözleri; “Herkes bir kağıda birkaç cümleyl Atatürk’ün kim olduğunu yazsın” oldu. Ben aynen şöyle yazdım: Bence 2 Atatürk vardır. Birincisi 1881’de doğup, savaşlar kazanmış, Cumhurbaşkanı olup, 1938’de ölmüştür. Diğeri ise kurduğu cumhuriyettir, devrimlerdir ve ileriyi gören bir felsefedir.. Zeynep öğretmen ertesi gün beni en öne oturttu ve 3 yıl boyunca hep yeni kitaplar getirip okumamı istedi, Yüce önder sayesinde okulu ve Türkçe derslerini artık sevmiştim bu da bana Atatürk’ün yaptığı kişisel iyiliklerden biriydi” dedi.

Ceyhan, paylaştığı bu yazı ile Ata’nın ölümsüzlüğünü, bir öğrencinin hayatına nasıl ışık tuttuğunu ortaya koyuyor.

Atatürk ile paylaşımı ile birlikte Ceyhan hem Türkçe derslerini sevdi, hem de okulunu başarı ile tamamlandı..

O gün ki, yazısı ile okulu ve derslerini seven öğrenci Mehmet Ceyhan bugün ülkemizin ve şehrimizin gurur duyduğu bir hekim oldu…