Hilalkent Camisinde sosyal hizmetlerde kalan kimsesiz çocuklar için iftar programı düzenlendi.

İftar yemeğine İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, sosyal hizmetlerde kalan kimsesiz çocuklar ve Hilalkent mahalle sakinleri katıldı.

ÇAKMAK: 80’E YAKIN KARDEŞİMİZ BU PROGRAMA KATKI SUNDU

Hilalkent Cami İmam Hatibi Mustafa Çakmak, “Mübarek Ramazan ayındayız. Ramazan ayında Müslüman kardeşlerimiz birçok yerde iftarlarını veriyorlar. Ama camilerimiz iftar konusunda masumdur. İstedik ki camilerimiz teravihle şenlendiği gibi iftarlarda şenlensin. Müslüman kardeşlerimiz maalesef evlerine kapanmış. Sofralarına kendi başlarına oturuyorlar, diyorlar ki ‘kimseyi bulamıyoruz, işimmiz var, gücümüz var.’ Biz de istedik ki o kardeşlerimize soframızı biz açalım, onları burada biz buluşturalım. Ha keza kardeşlerimiz dediler ki imkanımız yok, hocam böyle bir program tertip ederseniz biz de katkı veririz. Elhamdülillah 80’e yakın kardeşimiz bu programa katkı sundu” ifadelerini kullandı.

ÇAKMAK: KARDEŞLİĞİNİN PEKİŞMESİ İÇİN BÖYLE BİR PROGRAM DÜZENLEDİK

Mustafa Çakmak, “Dolayısıyla mahallemizdeki insanlarımızın, kardeşlerimizin bir arada toplanması, birbirlerini tanıması, kaynaşması için İslam kardeşliğinin pekişmesi için böyle bir program düzenledik, tertip ettik. Rabbim katkısı olan, emeği olan, organizasyonun başından sonuna kadar emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, bütün cemaatimize, şükranlarımı arz ediyorum. Gelen bütün kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Davetlerimizi kırmadılar, davetlerimize icabet ettiler. Buralara kadar uzaktan ve yakından teşrif ettiler. Herkese ayriyeten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan iftar duasının ardından oruçlar açıldı.

HABER: SITKI TAŞEL