Gün onların günüydü. Yöresel oyunumuz çayda çıra ile çıktılar sahneye. 21 Mart Down Sendromlular günü dolayısı ile Elazığ Özel Eğitim uygulama merkezi, etkinlik düzenledi.

Okul Müdürü Ahmet Yıldırım, Down sendromlu bireylere değindi.

“DOWN SENDROMLU BİREYLER AYRIŞTIRILMADAN YAŞAMALARI GEREKEN BİREYLERDİR”

Yıldırım yaptığı konuşmada, “Sosyalleşme bu bireylerin eğitiminin çok önemli bir parçasıdır. Down sendromlu bireyler sosyal hayatta tüm insanlarla beraber ayrıştırılmadan yaşamaları gereken bireylerdir. Bu bilinçle toplumumuzda ister yerel yönetimlerde olsun gerekse bunlara eğitim veren kurumlar olsun bunların sosyal düzeylerini arttırmak, toplumla iletişimlerini en etkin hale getirmek için çeşitli farkındalık eğitimleri ve çeşitli öz bakım, toplumsal uyum becerilerinin mutlaka verilmesi gerekmektedir” dedi.

“BUNUN KARŞILIĞININ CENNET OLDUĞUNA İNANIYORUM”

İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk ise, velilere seslenerek, “Biz yaradılış gereği insanız ve insan olmamız hasebiyle de duygularımız, düşüncelerimiz var. Rabbim sizlere yardım etsin ama şunu biliyorum ki sizin bu çocuklarınıza güzel bakmanızın, destek olmanızın karşılığının cennet olduğuna eminim. Rabbim size kolaylık versin. Size yardım etsin. Çocuklarımıza da sağlık afiyet versin” ifadelerini kullandı.

Birbirinden güzel hünerlerini sergileyen öğrenciler, izleyenlerden tam not aldı.