Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Celalettin Birtane, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve heyeti, Elazığ’a geldi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ve yönetimi tarafından ağırlanan heyet ile “Kardeş Oda” Protokolü imzalandı.

ARSLAN: TÜM BÖLGE İLLERİNİN DE BİRÇOK ALANDAKİ İHTİYAÇLARI BURADAKİ FABRİKALARDAN KARŞILANMAKTADIR

Misafirlerini ağırlayan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Kapasite raporuna sahip imalat yapan firma sayımız 303’tür. Yaklaşık 300 milyon dolar ihracatı 2021 yılının ilk 11 ayında gerçekleştirdik. Bunda hakim olan sektörlerimiz başta madencilik, krom ve mermer olmak üzere inşaat malzemeleri, mobilya, gıda sanayi, balıkçılık gibi sektörler ihraç ettiğimiz ürünler arasında. Tabi krom çelikte Türkiye’nin en fazla üretim yapılan il Elazığ. Feri Krom tesisleriyle birlikte buradan tüm dünyaya kromunu ihraç ediyor Feri Krom olarak yarı işlenmiş olarak. Bununda en büyük kısmını Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, İsveç, Avusturya gibi ülkelere yapmakta. 1987 yılından beri kurulu Organize Sanayi Bölgemizde yaklaşık 200’e yakın işletmemiz, fabrikamız faaliyet göstermekte, 9 bine yakın istihdam oluşturmaktadır. Buna ilaveten ikinci Organize Sanayi Bölgemiz olan TEKNOVA OSB’mizde alt yapı yatırım çalışmaları devam etmektedir. Böylelikle de Doğu Anadolu Bölgesi’nde en gelişmiş sanayi alt yapısıyla tüm bölge illerinin de birçok alandaki ihtiyaçları buradaki fabrikalardan karşılanmaktadır” ifadelerini kullandı.

KAYA: ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI’NI YAKİNEN TAKİP EDİYORUZ

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya da, “Gerçekten biz de ilk bir ili ziyaret ediyoruz bu anlamda. İlk ziyaret ettiğimiz bir ille kardeşlik protokolü yapmayla ilgili bir karar aldığımızda bunu Elazığ’la başlamanın gerçekten doğru ve önemli olduğunu sayın meclis başkanımız ve meclisimizle tartışarak bu kararı aldık buradan sizlere teşekkür ediyoruz bizi burada ağırladığınız için. Gerçekten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nı yakinen takip ediyoruz. Özellikle deprem sürecinde yaptığımız çağrı ve çalışmaların burada yaşanan acıları ne kadar hafiflettiğini çok iyi gördük. Koordinasyondaki çalışmalarınızı gerçekten çok iyi gördük. Çok teşekkür ediyoruz. Bu sadece Elazığ’a özgü bir deprem değildi, bölgeyi üzen bir depremdi. Ticaret ve Sanayi Oda’mızın o çağrısının Türkiye’de yarattığı ses tüm illerdeki Ticaret Sanayi Odaları’nın Elazığ’a bir günde ulaşmaları gerçekten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı çalışmanın bir göstergesiydi. O anlamda öncelikle sizleri tebrik ediyoruz ve tekrar geçmiş olsun diyoruz. İnşallah böyle bir acıyı Elazığ bir daha yaşamaz, hiçbir ilimizde yaşamaz. Doğrusu Asilhan Başkan bizim için çok değerli bir başkan. Bu sadece bölgesel katkıları kadar yani kendisinin bir iş insanı kimliği kadar kurumsal duruşu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nde aldığı kurumlardaki temsiliyet anlamında da mederi iftiharımız” şeklinde konuştu.