Tarım İl Müdürlüğü’nde iki tören vardı. Biri il Müdürlüğü’ne kazandırılan 9 araç, diğer ise 26 çiftçiye sulama sistemlerinde sağlanacak olan hibe sözleşmesinin imzalanması. Düzenlenen her iki programa da Vali Murat Zorluoğlu katıldı.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Tarım İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, güzel projelerinden, başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Yeni araçların hizmete alındığını ve bu organizasyonda bu yıl önemli başarı sağlayan ‘’Bireysel Sulama Sistemleri Destekleme Programını’’ icra ettiklerini ifade eden Zorluoğlu, 27 tane çiftçiye bireysel sulama destekleme programı projesi çıktığını, bu 27 proje sahibine 290 bin liralık hibe desteğinde bulunduklarını belirtti.

Suyun daha bilinçli ve ekonomik bir şekilde kullanılmasına da değinen Vali Zorluoğlu, her ne kadar üç tarafımızın denizler ile çevrili olsa da, zaman zaman tarımda sıkıntı yaşadıklarını, suyun mutlaka ekonomik kullanılması gerektiğini dile getirdi.

Vali Murat Zorluoğlu, ‘Bireysel Sulama Projesi’nin hayırlı olması temennisin de bulunarak, bol ve güzel kazançlar elde edeceklerini umut ettiğini söyledi.

Zorluoğlu, Tarım İl Müdürlüğünün çalışmalarının sadece bunlar olmadığını, ülkede var olan desteklerini etkin bir şekilde çiftçilik, hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarla buluşturmaya da gayret ettiklerinden dolayı tebrik etti.

Yeni genç çiftçi destek projesi müracaatlarının bugün itibariyle başlatıldığını duyuran Zorluoğlu, “Bu program çerçevesinde Elazığ’daki yaşları 40’a kadar olan genç çiftçilerimize bu program çerçevesinde destekler sağlayacağız. Elazığ bir tarım şehri. Dolayısıyla bu sektör Elazığ’ın lokomotif sektörlerin’den biridir. Bunun öneminin farkında olarak önemli sulama projeler yapımına devam ederek, bütün bu sulamalar ile ilgili toprak reformu olarak da kabul edeceğimiz çalışmaları hem merkezde hem de ilçelerimiz de devam ettiriyoruz. Elazığ’da tarıma bağlı olarak çalışan sayısının artacak” diye konuştu.