İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Baskilliler Derneği, Pazar günü İstanbul’da düzenledikleri boğaz turu ile İstanbul’da yaşayan Elazığlıları kahvaltı programında buluşturdu.

Program Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı.

“AYRI BİR GÜÇ VE BİRLİKTELİK İFADE EDİLMİŞTİR”

İstanbul Baskilliler Derneği Başkan Vekili Murat Elmas, “Bugün ilkini gerçekleştirmek de olduğumuz kahvaltılı boğaz turu organizasyonumuzun Cenab-ı Allah’tan birlik ve beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. Değerli hemşerilerim bugün buraya bu denli yoğun bir katılımın olması ayrı bir güç ve birlikteliğin ifade edilmesi bizleri büyük büyük bir onur sahibi etmiştir. Yapmış olduğumuz bu organizasyonun gerçek değerlerine uygun olduğunu ve birlik beraberliğimizin ifadesi olduğunu görmüş olmaktayız. Bu değerli katılımı sağladığınız için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“YÜCE RABBİM İNŞALLAH DEVAMINI GETİRTTİRİR”

İstanbul Elazığ Fındıkzade Derneği Başkanı Mehmet Demirbağ, “Ben Baskilliler derneğini çok seviyorum. Çünkü biz Baskillilerle beraber ELFED’i kurduk, federasyonumuzu kurduk. Bizim için çok önemli. Bugün ilki gerçekleştirilen bir ortam, iyi ki oldu bu kahvaltı. Yüce Rabbim inşallah devamını getirttirir. Çünkü çok görmediğimiz, yıllardır görmediğimiz insanları görüyoruz burada. Çok değerli insanlar var, birbirimizi özlemiştik. ELFED Genel Başkanımız Sayın Bekir Döndü’ye, Avrupa Yakası Dernek Başkanı Sayın Murat Güneş’e, Ağın Dernek Başkan Vekili Sayın Sadettin Göl’e çok teşekkür ediyorum. Onlarda buradala. Cenab-ı Allah hepimizin birliğini, beraberliğini daim eylesin” şeklinde konuştu.

“BU BİR BİRLİKTELİKTİR”

ELFED Başkan Vekili Bekir Döndü, “Bu bir birlikteliktir. Baskil Derneği’de ELFED kurucu üyesidir. Biz devamlı genel başkanımız Faik İçmeli’nin temkinleriyle Baskil Dernek Başkanı Fethi Aksoy’a, şu anki yönetim kuruluna da devamlı biz sizinle birlikteyiz. Onun sözünü vermişiz be bende Baskilliyim aranızda olmaktan da gurur duyuyorum. Siz hemşerilerimi böyle güzel bir günde bir arada görmek bizim onur ve gururlandırıyor” diye konuştu.

Kahvaltılı boğaz turunda, miniklerde istiklal marşımızı ve şiirler  okudu.

İstanbul Baskil Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı programında Mehmet Demirbağ,Elazığ türküleri seslendirirken;Elazığlılar keyifli anlar yaşadı.