İYİ Parti Elazığ Koordinatörü İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, Elazığ’a geldi.

Çelik’in ilk durağı parti binası oldu.

Milletvekili Çelik Parti binasında İl Başkanı Mevlüt Or ve yönetimi tarafından karşılandı.

OR: ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ VE DEVAM EDİYORUZ

İl Başkanı Or, Milletvekili Çelik’e Elazığ’daki çalışmalarla ilgili bilgiler aktarılacağını söyleyerek, “Bizler bu davanın neferleri olarak gece gündüz demeden partimizin başarısı için çalışmaya devam edeceğiz ve devam ediyoruz. Bu kapsamda Elazığ Koordinatörümüz ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Ahmet Çelik beyi ilimizde ağırlamaktan onur duyuyorum. Sayın vekilimizi yapılan çalışmalarımızla ilgili bilgilendirmek, daha önceden genel merkezimizin Malatya ve Elazığ’a tahsis ettiği ve Elâzığ’da vekilimiz, Malatya’da vekilimiz olmadığı için bizleri vekilsiz bırakmamak adına genel merkezimiz böyle bir planlamaya girdi” dedi.

ÇELİK: ZAMLARIN ARKASININ GELECEĞİ BEKLENİYOR

Milletvekili Ahmet Çelik de, Elazığ’ın diğer illerde olduğu gibi ekonomik krizin altında kaldığını belirterek, “Elazığ’ı 2 günlük süreçte değerlendirme imkanı buldum. Elazığ 81 ilde olduğu gibi ağır bir ekonomik kriz altında ezilmekte. Üstelik diğer iller yeterli yatırım aldığı halde Elazığ hükümet tarafından yeterli yatırım noktasında da olumsuz değerlendirmeler arasında. Burada bütün ülkede olduğu gibi özellikle ekonomik krizden sonra genç işsizlik had safhaya ulaşmış durumda. Bütün evlerde mutlaka 1 ya da 2 işsiz bulunmakta. Son dönemde ayrıca çok ciddi gıda, elektrik, doğalgaz her hanenin kullandığı noktada çok ciddi zamlar geldi. Zamların arkasının geleceği bekleniyor. Burası tencerenin kaynamadığı, işsizlerin olduğu hanelerin oluştuğu kentlerden bir tanesi de Elazığ” dedi.

ÇELİK: EKONOMİK KRİZİN DAHA DA DERİNLEŞECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Milletvekili Çelik konuşmasında 23 Haziran İstanbul seçimlerine değinerek, “17 yıldan beri iktidarda olan bir iktidar. İnşallah 23 Haziran İstanbul seçimleri bu hükümetin gideceği noktasında kuvvetli bir algı oluşturdu. 2023 seçimlerine kadar ben ekonomik krizin daha da derinleşeceğini düşünüyorum” diye kaydetti.

Çelik partilileri ile buluştuktan sonra Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’ne geçti. Burada Başkan Semih Erdem ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

ERDEM: TEMENNİMİZ SAYIN VEKİLİMİZİ MALATYA VE ELAZIĞ’DA SIK SIK GÖRMEK

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti başkanı Semih Erdem, “Sayın İYİ Parti İstanbul Milletvekilimiz Sayın Ahmet Çelik bey, Sayın Malatya İl Başkanımız, Elazığ İl Başkanımız Sayın Mevlüt Or, İYİ Parti kadın kolları başkanımız sayın vekilim ile birlikte cemiyetimizi ziyarete geldiler. Kendilerine hoş geldiniz diyorum. Aynı zamanda sayın vekilimiz Elazığ ve Malatya illerinden sorumlu İYİ Parti Milletvekili olarak görev yapacak. Temennimiz sayın vekilimizi Malatya ve Elazığ’da sık sık görmek. İlin sorunları ile ilgili bilgilendirmek, onlarla ilgili mecliste soru ve araştırma önergesi vermesi. Biz elbette İYİ Parti Milletvekilinden Elazığ ve Malatya ile ilgili sorunları ve sıkıntıları ile ilgilenecek olması bizi fazlasıyla memnun etmiştir” diye kaydetti.

ÇELİK: YEREL BASININ YERİ ÇOK DAHA ÖNEMLİ

Milletvekili Çelik de, basının demokrasinin olmazsa olmazlarından olduğunu kaydederek, “Basın başka bir ifade ile 4. Kuvvet olarak ifade ediliyor. Demokrasinin olmazsa olmazlarından. Halkın haber alması noktasında basının yeri çok önemli. Bu noktada yerel basının yeri çok daha önemli. Burada çok önemli görev yapıyorlar” açıklamalarını kaydetti.