İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği genel kurulu yapıldı.

Tek listeyle gidilen kurul ’da mevcut Başkan Muzaffer Acar güven tazeledi.

Gerçekleşen kurulun ardından Dernek Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri cumhuriyet meydanında bir araya gelerek Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Dernek yönetimi daha sonra İzmir Adliyesi’nde teröristlerle son mermisine kadar çatışıp Şehit olan Kahraman şehidimiz Fethi Sekin’in Anıtına ve şehadet şerbetini içtiği yere karanfil bırakarak, tüm şehitlerimiz için dua ettiler.

ACAR: ELAZIĞ’IMIZI, İNSANIMIZI, KÜLTÜRÜMÜZÜ DAHA ÇOK TANITACAĞIZ

71 yıllık köklü bir geçmişi olan dernekle ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muzaffer Acar, “Göreve yeni başlayan yönetim kurulu üyelerimiz ve hemşerilerimizle birlikte, değerlilerimizi korumaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak için buradayız.  Burada toplanan değerli hemşerilerimizi en içten duygular ile sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 1948 yılında kurulan ve 71 yıllık köklü bir geçmişi olan derneğimiz, bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonrada bir Türkiye bir Elazığ sevdalıları olarak yoluna, yasaların bizlere verdiği çizgi çerçevesinde hemşerilerimiz ile birlikte sosyal ve kültürümüzü ve geleneklerimizi, faaliyetlerimizle yeni nesillere aktarmaya bir sivil toplum kuruluşu olarak hep birlikte devam edeceğiz. Yeni dönemde bayrağı daha ileriye taşımak için tüm hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz.  Yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte el ele vererek Elazığ’ımızı, insanımızı, kültürümüzü daha çok tanıtacağız. Ben değil biz ruhuyla hareket ettik, bundan böyle de aynı düşüncelerle yolumuza devam edeceğiz. Derneğe hizmet eden herkese teşekkür ediyoruz. Kuruluşundan bugünlere gelmesinde emeği geçen büyüklerimize vefat edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler dileriz”dedi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen genel kurulda mevcut başkan Muzaffer Acar güven tazelerken, yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Sema Kaya, Hayrettin Güngör, Selami Kaynak, Şengül Karabulut, Gökhan İlhan, Yunus Emre Taş, Haluk Çetinkaya, Erdinç Tan, Necati Özer, Ramazan Bektaş, Ayhan Kindik, Serkan Ulucan, Selçuk Kaymaz, Özdemir Pasinli, Sinan Güzel ve Erhan Kırbağ…

Dernek Denetleme Kurulu Başkanlığına İbrahim Yıldırım, Disiplin Kurulu Başkanlığına ise İzmir’in tanınmış işadamlarından Mehmet Ali Yücel seçildi.