Jandarma Genel Komutanlığı Atama Kararnamesi yayımlandı.

Jandarma'nın üst kademesini yakından ilgilendiren kararname kapsamında, 1 korgeneral ile 1 tümgeneral emekliliğe sevk edildi. 1 tümgeneral ile 2 tuğgeneral bir üst rütbeye terfi edildi. 14 albay tuğgeneralliğe terfi ettirilirken merkez komuta kademeleri ile il jandarma komutanlıklarına atamalar gerçekleştirildi.

Uzun bir süredir Elazığ’da başarılı bir şekilde görev yapan ve Elazığ kamuoyu tarafından sevilen İl Jandarma Komutanı Albay Özay Eryürek’in yerine Albay Necip Çakırcıoğlu atandı.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Özay Eryürek’in de önümüzdeki günlerde farklı bir göreve getirilmesi bekleniyor.

Televizyonumuz olarak Elazığ’da başarılı bir şekilde görev yapan Albay Özay Eryürek’e bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür eder Elazığ İl Jandarma Komutanlığı’na atanan Necip Çakırcıoğlu’na da başarılar dileriz…

Öte yandan, Elazığ’da daha önceden İl Jandarma Alay Komutanı olarak görev yapan Halis Zafer Koç, Tuğgenerallikten, Tümgeneralliğe yükseldi. 

Tümgeneral Halis Zafer Koç Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığından Diyarbakır Bölge Jandarma Komutanlığına atandı. Tümgeneral Koç’a da yeni görevinde başarılar dileriz…