Kanal Fırat Televizyonu ve www.elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi’nin Elazığ’da başlatmış olduğu temizlik kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.

Medya grubumuz personelleri, geçtiğimiz haftalarda Sivrice İlçesi Hazar Gölü kıyısında temizlik yaparak çevre bilincine dikkat çekmişlerdi.

Medya grubumuzun bu defaki durağı tarihi Harput Beldesi oldu. 15 kişilik ekiple birlikte Harput’a giden medya grubumuzun personelleri; temizlik için Buzluk Mağarası bölgesini seçti.

İLGİ BEKLEYEN BUZLUK MAĞARASI BÖLGESİ TEMİZLENDİ

Buzluk Mağarası bölgesinde yoğun bir şekilde yer alan çöpler medya grubumuz personelleri tarafından yaklaşık 2 saat süren bir çalışmanın sonucunda temizlendi.

Daha temiz bir Elazığ için sloganıyla yola çıkan medya grubumuz personelleri önemli bir turizm değerimiz olan ancak yeterince ilgi göremeyen Buzluk Mağarası bölgesinde temizlik yaparak, bölgenin önemine de dikkat çekmiş oldular…  

KAMAÇ: BURA DA GÖRDÜĞÜMÜZ MANZARA ÇOK REZALET

Herkesin çevre temizliğine duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Kanal Fırat, Kanal E Spor Koordinatörü ve TSYD Elazığ Temsilcisi Coşkun Kamaç, “Geçtiğimiz haftalarda Kanal Fırat ailesi olarak Sivrice Hazar Gölün de başlatmış olduğumuz çevre temizliği kampanyamızın bugün ikincisini Harput’un en önemli Turizm merkezlerinden birisi olan Buzluk Mağarası civarında yapıyoruz. Hakikaten bura da gördüğümüz manzara çok rezalet. Yani bir kere amacının dışın da kullanılmış. Yani nasıl sayayım, içki şişelerinden tutun, eğlenceye yönelik her türlü burada malzemeyi bulabiliyorsunuz. Ama insanlarımız, ilk programımız için de söylemiştik. Kullandıkları alanları temiz tuttukları takdir de ne bizlere ihtiyaçları olacak ne de başka insanlara ihtiyaç olacak” dedi.

KAMAÇ: ELAZIĞ’A ÖRNEK OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ

Coşkun Kamaç, “Elazığ’ın turizmde ki en önemli yerlerinden birisi Buzluk Mağarası, yazın buz gibi kışın sımsıcak olan bir alan içerisindeyiz. Kayaların dibinde, Tarihi bir yer ama ne yazık ki insanlar burayı kirletiyor. Bakın buraya arabalarımızla geldik ama belki giderken arabalarımızın tekerleri cam şişelerin parçalarından dolayı patlayabilecek yani bu durum da o nedenle insanlar biraz daha duyarlı olsunlar. Biz Kanal Fırat ailesi olarak bu çevre duyarlılığına insanları davet ediyoruz. Herkes kendi çevresini temizlesin. Dediğimiz gibi temizlik imandandır. Ama maalesef biz bu hadisi pek değerlendiremiyoruz. Yapamıyoruz doğrusunu lütfen çevreyi temiz tutalım. Biz Kanal Fırat ailesi olarak; Sevgili Furkan kardeşimizin öncülüğünde bu kampanyayı başlattık. Elazığ’ımıza örnek olmasını temenni ediyoruz. Ve diğer kurumları da firmaları da kişileri de böylesine bir temizlik kampanyasına davet ediyoruz. Biz herkes bir şekilde Elazığ’ımızın bir çevresinden temizliğe başladık. Güzel bir Elazığ, güzel bir turizm beldesi Harput olsun diye temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İSPİR ANNAK: ÖNCE KENDİMİZİ DÜZELTMEKLE BAŞLAMALIYIZ

Çevre kirliliğinin tarihi değerlerimize değer kaybettirdiğini dile getiren   Kanal E, Kanal Fırat Muhabiri Özlem İspir Annak, “Medya grubumuzdan Furkan Dilaver’in teşvikleriyle aslında bu işe başladık. Onun öncülüğünde geçtiğimiz haftalarda Sivrice de bir temizlik çalışması yapmıştık. Bugün de buraya geldik. Tabi biz sabahın erken saatlerin de buraya geliyoruz. Buradan sonra da işimize devam ediyoruz. Herkesin duyarlı olması gerekiyor. Çünkü şu gördüğümüz manzara gerçekten Elazığlılara ben Elazığlıyım diyenlere ve Elazığ da şunlar, şunlar olmalı, şu kısımlar turizme açılmalı, Elazığ’a neden turist gelmiyor? Şunlar olmuyor. Buzluk mağarası neden turizme açılmıyor? Diyenlere aslında çok güzel bir örnek. Belki de bu çirkinliğimiz yüzünden Elazığ’da hiçbir şey olmuyor. Önce kendimizi düzeltmekle başlamalıyız işe daha sonra da toplumu ve ülkemizi güzelleştirebiliriz” dedi.

İSPİR ANNAK: BURADA MÜTHİŞ BİR MANZARA VAR

Özlem İspir Annak, “Daha sonra belki biz yine buraya geleceğiz. Ve yine aynı manzarayla karşılaşırsak demek ki hiç bir şey aşılayamamış olacağız. Biz diliyoruz ki bir daha geldiğimiz de çok farklı görüntüler burada bulalım ve tabi yetkililerimize de sesleniyoruz. Burada gerçekten müthiş bir manzara var. Buranın böyle atıl durumda sadece uyuşturucu maddesi veya farklı maddeler kullanan insanların mekânı haline gelmemesi gerekiyor. Buranın çok güzel bir şekil de tanıtılması gerekiyor. Biz buradan bir şeyler yapabiliyorsak ne mutlu bize, karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalıştık. Umarım örnek oluna bilinir. Biz burada çocuklarımızı da getiriyoruz. Çünkü onlara da örnek olalım. İnşallah ekrandan izleyenlerde, buraya bu çöpleri atanlarda biraz olsun bir ders alabilirler diyoruz” diye kaydetti.

VİDEO