Dünyada her yıl 14 milyon kişiye kanser tanısı koyuluyor ve 32 milyonun üzerinde kişi de kanserle yaşamını sürdürüyor. Ülkemizde de her yıl yaklaşık 150 bin kanser tanısı koyuluyor. Üstelik kanser hemen her ülkede yıllık yüzde 1-2 oranında artış gösteriyor.

Erken tanı, kanserin tedavisinde önemli bir etken. Bu nedenle Sağlık İl Müdürlüğü de Abdullahpaşa Mahallesi’nde kanser tarama aracı göndererek, mahalle sakinlerinin erken tanıdan faydalanmasına olanak tanıdı.

AKSOY: ÜCRETSİZ OLAN BU HİZMETTEN FAYDALANMAK İÇİN AİLE SAĞLIĞI MERKEZİMİZE BEKLİYORUZ

Abdullahpaşa Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi Doktoru Faruk Aksoy, “Müdürlüğümüz sahamıza, Abdullahpaşa Mahallemize kanser taramaları yapmak amacıyla bir mobil araç getirdi. Mobil araçtan 30-70 yaş arası bayanlarımız hizmet alabilmektedir. Meme kanseri taraması, rahim ağzı kanseri taraması ve bağırsak kanseri taraması hizmetini sunuyoruz. Aracımız hizmet binamızın hemen önünde konuşlanmakta. Binamıza, bize müracaat eden bütün hastalarımıza hizmet vermektedir. Sadece bize kayıtlı olan hastalarımız değil, diğer mahallelerdeki vatandaşlarımız, hatta il dışından misafir gelen vatandaşlarımız bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabilmektedir. Tedavi başarısı sadece bizden kaynaklanmamakta. Hastalarımızın erken tanı için kendi öz verileri, istekleri ve arzuları tedavi başarısını arttırmaktadır. Bütün vatandaşlarımızı ücretsiz olan bu hizmetten faydalanmak için aile sağlığı merkezimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

TURGUT: KAMPANYANIN BURADA BAŞLAMASI NEDENİYLE BAŞARI ORANLARI YÜKSELTECEK

Doktor Ferhat Turgut da, “Sağlık Bakanlığımızın çok önem verdiği bu kanser taraması mobil aracını buraya göndermesiyle bu hizmetlerimiz başlamıştır. Kanser taramasını yaparken biz sadece Abdullahpaşa Mahallesi’nde ikamet eden insanlarımızın değil, öteki mahalledeki insanların da buraya başvurarak ücretsiz bir şekilde bu hizmetiz alma hakları vardır. İnşallah bu kampanyanın burada başlaması nedeniyle başarı oranları yükseltecek. Yükseltmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.

KÖSE: UYGULAMA ÜCRETSİZ ŞEKİLDE 2 HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK

Abdullahpaşa Mahallesi Muhtarı Yavuz Köse de “Bugün Sağlık İl Müdürlüğü tarafından mahallemize mobil kanser tarama aracı gönderildi. 2 hafta boyuna mahallemizde bulunacak. Bunun mahallemizde ilk olarak başlaması bizim için sevindirici bir olay. Çünkü erken teşhis hayat kurtarır. Bu yapılan uygulama ücretsiz şekilde 2 hafta boyunca devam edecek. Tüm Abdullahpaşa mahalle sakinlerimizi bu hizmetten faydalanması için davet ediyorum. Abdullahpaşa 1 nolu aile hekimliğimizin önünde bu aracımız bulunacak. Eğer yoğunluk devam ederse 1 hafta daha uzatıp 3 hafta içerisinde de mahallemizde hizmet edecek” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL