Edebiyat Öğretmeni Ahmet Demir, 1978 yılında Elazığ’da doğdu, eğitim hayatını memleketinde tamamladı, ardından eğitim ordusunun bir neferi oldu.

Demir,11 yıl önce yazmaya başladı, o gün bugündür kalemi elinde düşürmüyor.

Şiir kitabı ile yazarlık serüvenini başlatan Demir’in yazdığı ve yazacağı birçok kitap var.

“KARAKTERLER HEPSİ HAYATIMIZDA OLAN İNSANLAR”

Demir, kitaplarını anlatırken, “karakterler hayatımızdan” diyerek “Kayıp Günlük Kitabını yazdığım zaman yanımda bir tane albay dostum vardı. Onun anlattıklarından esinlenerek yazdım. Kitabın belli bir kısmı askeriye içinde geçiyor. Çünkü kimsesiz çocuklardan bir tanesi askeriye içinde yer alıyor. Kan kardeşi dediği Hüseyin adlı şahıs terör örgütü ile bağdaştırılan bir tip. Burada ki askeri olayları albayımızdan yardım alarak anlattım. Olaylardan ziyade karakterler hepsi hayatımızda olan insanlar” ifadelerine yer verdi.

“GENÇLERİN İLGİSİ ÇEKECEK BİR ROMAN”

Son kitap Kayıp Günlük hesaplaşma. … Demir, bir önceki kitabı kayıp günlük buluşmada Harput’a da yer vererek “Bir çok alan olarak kendime Harput’u seçmiştim. Yaşadığım alan olması Harput’un tarihi değerlerinden, türbelerinden, kalelerinden insanların bilgi sahibi olması için yazdığım bir romandı. Aksiyon türünden roman gençlerin ilgisini çekecek bir roman” diye kaydetti.