Teknik çalışma kapsamında ilçede yapılan yatırımların gerçekleşme oranlarını gözden geçirmek ve muhtarların taleplerini de değerlendirmek amacıyla AK Parti Elazığ Milletvekili ve İHİK Başkanı Ömer Serdar, birim müdürlerini de yanına alarak, Keban’da koordinasyon toplantısı yaptı.

İHİK Başkanı Ömer Serdar; Elazığ’ın tüm ilçeleri ile ilgili çalışmaları  master plan çerçevesinde ele aldıklarını belirterek, toplantının amacını anlattı.

“AMACIMIZ, YATIRIMLARI PLAN DAHİLİNDE BUNLARI GERÇEKLEŞTİRMEK”

Serdar konuşmasında, “Amacımız, siyasi çalışmadan öte teknik çalışmamız kapsamında gerek bu ilçede bugüne kadar yapılmış yatırımların gerçekleşme oranlarını gözden geçirme gerekse bugün için planlanan yatırımlarda kurumlarımızın yapmış olduğu planlamaya ilave edilecek konular varsa bunları not almak, tartışmak. Bir plan dahilinde bunları gerçekleştirmek” dedi.

“BİZLERDEN ÇOK SİZLER KONUŞACAKSINIZ”

Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, muhtarların istek ve taleplerin değerlendirileceğini söyleyerek, “İlçemize teşrif eden değerli arkadaşlarımıza sorunlarınızı, ihtiyaçlarınızı ifade edeceksiniz. Arkadaşlarımız da bunları değerlendirmeye alacaklar. Bizlerden çok sizler konuşacaksınız” ifadelerini kullandı.

TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU?

Toplantıda, muhtarların eğitim, su, yol, kanalizasyon, tekne ruhsatı ve konut sorunlarını dinleyen Milletvekili Ömer Serdar ve Birim müdürleri, sorunların çözümü ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdiler.

“BADEM VE CEVİZ ALANI OLUŞTURABİLİRİZ”

Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Keban’da ağaçlandırma talep edilmesi halinde ile badem ve ceviz alanı oluşturabileceklerini söyleyerek, “Eğer bunu bize bildirilerse geliri kendilerinin olmak şartıyla biz burayı ağaçlandırır kendilerine teslim ederiz” şeklinde konuştu.

“PROJELER TAMAMLANDIKTAN SONRA 2018 YILI YATIRIM PROGRAMINA TEKLİF EDİLECEK”

DSİ Bölge Müdür Yardımcısı da Keban’a DSİ olarak 24 milyon liralık yatırım yapıldığını belirtti, yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi vererek, “Altı yaka göletinde çalışmalarımız planlama ve proje aşamasında devam ediyor. Planlamaları bitti. Proje aşamasına geçtik. Bir işin ihalesinin yapılabilmesi için öncelikle o işin maliyetinin ortaya çıkarılması, projelerin hazırlanması gerekiyor. Proje hazırlanması tamamlandıktan sonra 2018 yılı yatırım programına teklif edilecek” dedi.

“BU TAKİP EDİLMESİ GEREKEN BİR HUSUS”

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, tekne ruhsatları ile ilgili 1 yıldır çalışma yaptıklarını belirterek, “300 civarında teknemiz var. Bu teknelerimiz eski olduğu için, ruhsat alamıyorlar. Yani liman başkanlığından bağlama kütüğü alamadıkları için bunlara ruhsat veremiyoruz. Biz Ulaştırma Bakanlığına gerekli müracaatları yaptık. Onun bilgi notunu sayın vekilimize de ulaştıracağım. Ulaştırma Bakanlığı nezdinde takibi yapılırsa bir sefere mahsus, bunlara ruhsat almak üzere af getirilirse hem Jandarma Komutanlığımız rahat etmiş olacak hem de üreticilerimiz rahat bir şekilde ruhsatlı olarak avlanmalarını gerçekleştirecek. Bu takip edilmesi gereken bir husus” ifadelerini kullandı.

“İMAM HATİP OKULU İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, İmam Hatip Okulu için çalışma başlattıklarını söyleyerek, “Öncelikle burada yerini hazırlayacağız. Fethiye Hanım Başkanımla da görüştük. Eski bir binamız var. Orayı kısa sürede 2018-2019 projesine alıp bitirmeyi düşünüyoruz. Normal eğitime geçmek için ilde önceliğimiz var. Bu sene olmasa da 2019 yılı sonu itibariyle burayı bitirmiş oluruz” diye konuştu.

“PLANIMIZDA DEVLET HASTANESİ BULUNMAKTADIR”

Sağlık İl Müdür yardımcısı, sağlık alanında yapılan çalışmaları anlatarak, “Arsa tahsis çalışmaları devam etmekte olan, bitmek üzere olan bir 10 yataklı ilçe entegre devlet hastanesi planımızda bulunmakta. Aynı zamanda bu devlet hastanesinin bünyesinde 112’yi daha modern şartlarda hizmet verecek duruma getireceğiz” şeklinde konuştu.

“30 KÖYÜMÜZÜN 29’UNUN ŞEBEKELİ İÇME SUYU VAR”

Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, Keban’da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek, “Keban’da 314 kilometrelik yol ağımız var. Bunun geçen yıl yapılan 11 kilometrelik asfalt çalışmasıyla beraber 208 kilometresi asfalt hale gelmiş durumda. toplam yol ağımızın 96 kilometresi de stabilize. Yol ağındaki bütün yolların ortalama olarak yüzde 66’sı asfalt seviyesinde. Bu rakamlarla Keban bizim 10 ilçemizin ve merkez ilçemizin içerisinde en yüksek asfalt oranına sahip ilçesi. İçme suları anlamında da 30 köyümüzün 29’unun şebekeli içme suyu var. Bir köyümüzde sadece şebekeli içme suyumuz yok. Çeşmeler var ve taşımayla yürütüyoruz. Orada da bütün sondaj çalışmalarımıza rağmen yeterli suyu bulamadık. Arayışımız devam edecek” dedi.

“2018 BİTTİĞİ ZAMAN KEBAN İLÇEMİZ YÜZDE 75’LERE GELECEK”

İl Genel Meclisi Başkanı Metin Baki Ölçücü, meclis çalışmalarıyla Keban’a yapılan çalışmaları anlatarak, “Geçen yıl balıkçılarımıza 2 tane ihale ile yeni bir yoldan o yola inmeye çalıştık. Balıkçılar sahil yolu 3 kilo metre şu anda programımız dahilinde var. Şu anda Elazığ’da yüzde 48 yol ortalama asfaltlamayla giderken 2018 bittiği zaman Keban ilçemiz yüzde 75’lere gelecek” ifadelerini kullandı.

“MALİYET YÜKSEK ÇIKTIĞI İÇİN HALK VAZGEÇTİ”

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı da ilçede gerçekleştirdikleri projelerde her türlü desteği aldıklarını söyleyerek, “Büyük projelerimizle vekillerimin, partimin, bölge müdürlerimin, il müdürlerimin, bakanlıktan gelen müdürlerimin destekleri ile Allah’a şükür hiçbir problemimiz yok. Bürokratik işlemler var ama diğerleri hepsi rutin bir şekilde yürüyor. Muhtarımız TOKİ işlemlerini soruyor. Biz 2015 yılında müracaatımızı yapmışız. 2013’ten bu yana kendilerine yer tahsisi yaptığımız zaman maliyet yüksek çıktığı için halk ondan vazgeçti. 170 bin liraya bir ev geldi. 2 artı 1 evler 120 bin, 3 artı 1’ler 170 bine çıkınca halk bunu istemedi” diye konuştu.

Toplantı sonrasında değerlendirme yapan AK Parti Elazığ Milletvekili ve İHİK Başkanı Ömer Serdar, yatırımların gerçekleşme oranlarının takip edeceklerini belirterek; eksikliklerin de tamamlanması için çalışma yapacaklarını söyledi.

“EKSİKLİKLERİ GÖZÜMÜZLE GÖRMEK İSTİYORUZ”

Milletvekili Serdar konuşmasına şöyle devam etti: “Geçmişte yapılan yatırımların gerçekleşme oranlarını biz de takip etmek istiyoruz. Gelecekte planlanan yatırımları da ne eksiklikleri var? kurumlarımız bu çalışmaları mutlaka yaptılar. Bu eksiklikleri de gözümüzle görmek istiyoruz. Düzeltme imkanı varsa onları yapmak açısından bu toplantıları gerçekleştiriyoruz.”