Kovancılar İşadamları Derneği üyeleri, bayramın üçüncü gününde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan’ın katılımıyla bir araya geldi.

BEKİRGİL: DERNEĞİMİZİN 86 TANE ÜYESİ VAR

Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Hanifi Bekirgil, “Kovancılar İş Adamları Derneği’ni 2010 yılında 25 kişiden kurucu üyelerden oluşan bir kuruluştur. Şu anda 86 tane üyesi bulunmaktadır. 86 tane üyesinin çoğu da iş insani. 2 kişi, 5 kişi, 200 kişiye kadar çalışanı olan arkadaşlarımız var” ifadelerini kullandı.

GÜRKAN: KOVANCILAR POTANSİYELİ İLE SÜREKLİ GELİŞEN, BÜYÜYEN BİR İLÇEMİZ

MÜSİAD Şube Başkanı Tekin Gürkan da, “Kovancılar İlçemiz coğrafi konumu itibariyle Doğu Anadolu’ya açılan güzergahta olması, ilçenin göbekte olması jeopolitik konumu ile, potansiyeli ile sürekli gelişen, büyüyen bir ilçemiz. Yine Kovancılar İlçemiz kendi içindeki etnik yapıları barındıran birlik, beraberlik ve kardeşliğiyle birçok yere, yöreye örnek olan, Keban Barajı ve Murat Nehri adasında, havzasında bulunan gelişmeye ve kalkınmaya müsait bir ilçemiz” şeklinde konuştu.

YILDIZ: BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Derneğin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden Avrupa Elazığlılar Derneği Başkan Vekili Gürbüz Yıldız, “Avrupa Elazığlılar derneği olarak inanın ki Avrupa’dan arkadaşlarla beraber buraya geldik. Bir şeyler yapmaya çalışacağız. Burada arkadaşlar bir şeyler yapmaya çalışıyorlar” dedi.

ARSLAN: SANAYİLEŞMENİN ÖNÜNÜ AÇMAK İSTİYORUZ

ETSO Başkanı Asilhan Arslan da, “Tekstilkent projesi gerçekten çok değerliydi. Kalkınma Ajansı Genel Müdürlüğü tarafından ve ilimiz Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği tarafından planlanmış çok değerli bir yatırım. Potansiyeli olan ilçelerde hanelerde henüz üretimler olmayan iş gücünü; iş gücüne dahil ederek hane başına geliri artıracak, evlerin içine girecek para miktarını artıracak çok güzel bir yatırım alanı, yatırım fırsatı. Ama biz bunları çeşitlendirmek adına diyoruz ki madem Kovancılar da, Karakoçan da, Palu da böyle bir potansiyel var buraya bir organize sanayi bölgesi kazandıralım. Ve bunun tüm planlamasını yaparak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan bu bölgede ön görülen iki noktadan herhangi birinde bakanlığın uygun gördüğü herhangi bir alanda organize sanayi bölgesini Kovancılar’a kazandırarak bu bölgede sanayileşmenin önünü açmak istiyoruz. Bakanlığın bir çalışması var. Geçtiğimiz aylarda teşvik sisteminde değişikliğe gidildi. Ve ilçe bazlı teşvik modeline döndü” diye konuştu.

ARSLAN: 22 MİLYONLUK PROJEYİ ELAZIĞ’IMIZA KAZANDIRIYORUZ

Gıda Sanayi Şirketinin projelerinde bahseden Başkan Arslan, “Gıda sanayi şirketinin altlarını oluşturacak kooperatiflerin bir yönetim ve idare merkezine aynı zamanda bir üretim merkezini planlamıştık. 22 milyon liralık bir projeydi. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank Bey beni geçen aradı. ‘Başkanım senin projeni destekliyoruz, projene onay veriyoruz hayırlı olsun’ dedi. Yani 22 milyonluk projeyi yüzde 50 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı hibesi ile Elazığ’ımıza kazandırıyoruz. Orası bu işin kuluçka merkezi olacak, orası bu işin yönetim merkezi olacak. Kooperatiflerimize kimliği orada kazandıracağız. Çiftçilerimiz ihtiyaç duyduğu gübreyi, zirai ilaçları oradan en uygun fiyata temin edebilecek. Arada bir ticaret yok. Cüzi miktarda. Sadece kooperatiflerin hayatını idame ettirecekleri karlarla sizlere değerli çiftçilere her türlü ihtiyaç duydukları fideleri, tohumları, ilaçları ve gübreleri buradan sunacağız” diye ifade etti.