Köye uzaktan bakanlar, önce Şanlı Türk Bayrağını görüyor.

Eski ismiyle Genefik, yeni ismiyle Korucu köyünün tepesine yapılan bayrak anıtı sayesinde Genefik köyüne uzaktan bakanlar bir daha bakıyor, şanlı Türk bayrağı eşsiz manzarayı daha da eşsiz kılıyor.

“BURADA ÖNEMLİ BİR MESAJ VERMEK ÇOK ÖNEMLİ”

Bayrak anıtını yapma fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlatan Korucu Köyü Dernek Üyesi Tekin Güleç, “Böyle bir şey yaparsak nasıl olur diye konuşurken köyümüzün de Kürt kökenli eski bir köy olması nedeniyle 1 yıl içerisinde bu projeyi hayata geçirmek için ilk önce elimizden geldikçe zorluklarla karşılaştık ama şu tepeyi düzeltmek, burada önemli bir mesaj vermek çok önemli. Burada özellikle şu an askerimiz Afrin’de cephede oraya destek amaçlı belki elimizde maddi bir gücümüz yok ama bu bayrağın gücü her şeyden daha üstün” ifadelerini kullandı.

“EN AZ KAYIP İLE İNŞALLAH MENZİLE VARACAKTIR”

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya ise, “Başkanımın dediği gibi bu bir mesajdır. Yapılan her çalışma, her eylem bir mesajdır. İnşallah yerinde de kavuşacaktır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı da bayrağımızdır. Bayrağımızın da şu anda altındayız, dibindeyiz, gölgesindeyiz. İnşallah orada destanlar yazan kahramanlarımız daha da başarılı olacaktır. En az kayıp ile inşallah menzile varacaktır. İnşallah en az kayıp ile netice alacağız” şeklinde konuştu.

“MİLLİ MANEVİ DURUŞUMUZU GÖSTERECEĞİZ”

Vefa-Der Genel Başkanı Zülfü Kartakgül, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir gül bahçesidir diyoruz. İçinde her renkten gülün olduğu, her gülünde ayrı güzel koktuğu bir ülkeye sahibiz. Ülkemizin üzerine nifak tohumları ekmek isteyen, bizleri bölmek, parçalamak için gayret gösteren Siyonist güçlere karşı, dış güçlere karşı biz Kürdüyle, Zazasıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sunnisiyle asla ırk, soy ayrımı yapmadan birlik ve beraberlik esasi yetinde milli manevi duruşumuzu göstereceğiz ve devam ettireceğiz” diye konuştu.

“VATANIMIZ İÇİN, BAYRAĞIMIZ İÇİN VARIZ”

Korucu Köyü Muhtarı Cihan Tuncer ise, “Böyle bir şeye vesile olduğumuz için vatan demek her şey demek. Vatanımız için, bayrağımız için varız. Özellikle buradan Afrin’deki şu an savaş halinde olan Askerlerimize Allah güç kuvvet versin diyorum. Oraya girdik, büyük şeyler başarmak istiyoruz, inşallah da muvaffak oluruz. Şehitlerimizi buradan saygıyla anıyorum, mekanları cennet olsun” diye kaydetti.

“TÜRK BAYRAĞININ ALTINDA BULAŞMASINI ARZU EDİYORUZ”

Elazığ’dan başka türlü sevdanın beklenemeyeceğini söyleyen HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban ise, “Elazığ’dan başka bir yerde beklenemezdi böyle bayrak sevgisinin dışında bir sevgi. Elazığlı hemşerilerimize de seslenelim. Genefik köyüne gelmelerini arzu ediyoruz. Bu tepeye çıkmalarını ve seyir tepesi sayılabilecek belki Elazığ’ın ender bir tepesi olabilecek. Burada bu seyirin doyumuna Türk bayrağının altında bulaşmasını arzu ediyoruz. Dönemsel olarak çok güzel bir zamana geldi o anlamda kötü, tabi Afrin’de mücadele eden, çok yakında başarı elde edecek, arkasından hemen Menbiç’e ve hemen arkasından Kandil’e devam edecek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimize Elazığ’dan Genefik köyünden bir anlamlı hediye” dedi.