Libya Savunma Bakan Yardımcısı Tuğg. Owhida Abdulla NAJEM’i ve beraberindeki Libya Heyeti Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay’ı makamında ziyaret etti.

Söz konusu görüşmede öncelikle iki ülke arasındaki savunma sanayii adına ikili ilişkilere yönelik atılan adımlar değerlendirildi.

“TÜRKİYE LİBYA’NIN BAĞIMSIZLIĞINA, TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE VE İSTİKRARINA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR”

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Türkiye’nin, birçok dost ülkenin güvenlik kurumlarının inşasına destek verdiğini vurgulayarak Türkiye’nin, köklü tarihi ve güçlü akrabalık ilişkilerine sahip olduğu Libya’nın bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne ve istikrarına büyük önem verdiğini söyledi.

“LİBYA DEVLETİNDE SİYASİ İSTİKRAR TÜRKİYE AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Bakan Yardımcısı ALPAY, savunma sanayi işbirliği çerçevesinde, bugün gelinen noktada milli imkânlar ile özgün ürün üreten Türkiye’nin, istendiği takdirde Libya Devleti’ne savunma sanayi adına her türlü yardıma açık olduğunu belirterek, 15 Ocakta Trablus Havaalanında meydana gelen çatışmadan dolayı üzüntüsünü dile getirerek Libya Devletinde siyasi istikrarın Türkiye açısından çok önemli olduğu noktasına vurgu yaptı.

Libya Bakan Yardımcısı ve beraberindeki Libya heyeti Türkiye ziyareti esnasında savunma sanayi işbirliği çerçevesinde Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nda ve TAİ’de temaslarda bulundu.