Yakıttan tasarruf etmek isteyenlerin tercihi LPG’li araçlar.

LPG’li araçların ömrünü uzatmak için bakımlarının da mutlaka yapılması gerekiyor.

DİNÇ: LPG BAKIMINI DA ARACIMIZIN YAĞ BAKIMI GİBİ YAPTIRMAMIZ GEREKİYOR

Konu ile ilgili açıklama yapan Kazım Dinç, “Burada müşterilerime önerim çoğu müşterimiz LPG’li araca biniyor ama LPG bakımı nedir, LPG filtresi nedir, kullandığımız LPG tankının ömrü kaç yıldır. Bunları LPG’li araç kullanıyoruz ama bilmiyoruz. Tavsiyelerimiz LPG’li araç kullanıyorsak her 10 bin kilometrede bir, 1 yılda 10 bini dolduramadık yılda bir aracımızın nasılsa hava filtresi aracımızın yağ filtresini belli bir periyodik bakımlarını yaptırıyorsak belli bir kilometrede, aralıklarda LPG bakımımızı belli zamanlarda belli kilometrede, bu kilometre önerimiz 10 bin kilometredir. Bir yılda 10 bin kilometreyi dolduramadık yıllık LPG bakımını da aracımızın yağ bakımı gibi yaptırmamız gerekiyor” dedi.

DİNÇ: LPG TANKLARI BELLİ BİR ÖMRE SAHİP

Dinç, işin uzmanları, vaktinde bakımı yapılmayan araçların, daha fazla yakıt yakacağını ve LPG tanklarının ömürlerinin kısalacağını söyleyerek, “LPG filtresini değiştirmediğimiz zaman LPG filtresi tıkanır, aracımız performansı düşer, rampalarda çekmez. Çekmediği içinde aracımız daha bir güç sarf eder ve buda yakıtın tasarrufuna etki eder. Daha fazla yakar araç. Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor. LPG tankları belli bir ömre sahip. Bunların ömrü her 10 yılda bir değişir. LPG’yi taktık,10 yıl kullandık, bu kullandığımız tankın ömrü 10 yıldır ve 10 yılda bunu değişmemiz şart. LPG şamandırası ve tankı değişsek yeterli. Ön aksamında arıza olduğu zaman değişiriz. Müşterimiz ya da araç sahibi LPG’de herhangi bir şikayet yoksa sadece tank ve arka şamandırayı emniyet ve güvenlik açısından değişmemiz gerekiyor, her 10 yılda bir” diye kaydetti.

DİNÇ: GÜVENLİ YERLERE TAKTIRMAMIZ LAZIM

Kazım Dinç, araçlarını LPG’ye çevirmek isteyenlerin de mutlaka bu işi TSE’li yerlerde yaptırması gerektiğini belirterek, “Aracımıza montaj yaptıracağımız zaman aracımız LPG’siz. Aracımıza LPG montajı yaptıracağız. LPG montajı yaptıracağız. Araştırıyoruz, soruşturuyoruz. Şimdi internetten bakıyoruz. Taktıracağımız zaman mutlaka TSE’li yerlerde, makine mühendisi kontrolü altında, güvenli yerlere taktırmamız lazım başta. Bunu taktıktan sonra LPG markasından önce bizim için önemli olan işçiliktir. Titiz bir çalışmadır, LPG markası ne olursa olsun işçilik çok önemli. İşçiliğin daha güzel daha iyi olması o aracın daha iyi çalışmasına etkidir. Birçok merdiven altı var şimdi. Güvenilir yer dediğimiz belli başlı firmalar vardır. Bunların her yıl TSE kontrolleri vardır” ifadelerini kullandı.