Mali Müşavir Fırat Bulut, Vergi Usul Kanunu kapsamında tebliği gereken belgelerin hızlı, güvenli ve etkin bir şekilde elektronik ortamda tebligatına izin veren Elektronik Tebligat Sisteminin zorunlu hale geldiğini ifade etti.

“VERGİ DAİRESİNE BİZZAT BAŞVURARAK ELEKTRONİK TEBLİGAT ALMA ZORUNLULUĞU GETİRİLMİŞTİR”

Bulut konuşmasında, “Mart ayı olması nedeniyle tüm gerçek kişi mükelleflerinin bu ayda verecekleri gelir beyannamesini ve yeni oluşan elektronik tebligatında tüm vatandaşların alması gerekmektedir. Burada vatandaşların ister vergi dairesi mükellefi olsun ister olmasın üzerine kayıtlı bulunan herhangi bir gayrimenkulü, ticari aracı veyahut özel güvenlik araçları var ise bunları vergi dairesine bizzat başvurarak elektronik tebligat alma zorunluluğu getirilmiştir. Son çıkan 7099 sayılı kanun gereği vatandaşlarımızın isterse internete ortamında da müracaat ederek elektronik tebligat alma zorunluluğu gelmiştir” dedi.

“1000 TL CİVARINDA VERGİ CEZASI KESİLECEKTİR”

Kira geliri elde eden vergi mükelleflerinin mart ayı içerisinde kira beyannamelerini elektronik ortamda vermeleri ve e tebligat alma zorunluluğuna uymayanlara idari para cezası kesileceğini belirten Bulut, vatandaşların e tebligatlarını muhasebeciler aracılığıyla alabileceklerini söyledi.

Bulut, “Tüm vatandaşların almadığı takdirde ileri bir tarihte vergi usulü kanun 353. maddesine göre 1000 TL civarında vergi cezası kesilecektir” diyerek sözlerini tamamladı.