Elazığ Eski Valisi Muammer Muşmal ve Elazığ Eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Manas Kültürevi’nde düzenlenen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Azerbaycan Bayrak Günü anma programına katıldılar.

Programa; Elazığ Eski Valisi Muammer Muşmal ve Elazığ Eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun yanı sıra Fırat Üniversitesi’nde okuyan Azerbaycanlı öğrenciler de katıldı.

Gazeteci yazar, Bedrettin Keleştimur, “ konuyla ilgili “Bugün rahmetli Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. Yıldönümü idrak etmekteyiz bu bir ölüm yıl dönümünde çok Cumhuriyetin kuruluşunun yıl dönümüdür” açıklamalarını kaydetti.

KELEŞTİMUR:  BİZ DAHA ÇOK ATATÜRK’ÜN DOĞDUĞU DÖNEMİ YAŞAMAYA ÇALIŞALIM

Keleştimur konuşmasına “Biz daha çok Atatürk’ün doğduğu dönemi yaşamaya çalışalım çünkü o dönem çok çetin bir dönem 93 harbi döneminden sonra dünyaya geliyorlar ve gerçekten önemli bir siyasi irade ortaya koyan milli mücadeleyi gerçekleştiren ve daha sonrasında da ekonomik kongrelerle Türkiye’yi bu günlere taşıyan önemli bir lider” diyerek devam etti.

MUŞMAL: MANAS YAYINCILIK ELÂZIĞ’IN ÖNEMLİ ETKİLERİNDEN

Elazığ Eski Valisi Muammer Muşmal, valiliği döneminde manas kültür evi ile birlikte Türk dünyasına ve kültürüne hizmet ettiklerini anımsatarak, “

  “Türk dünyası hizmet ödülleri ve bunun gibi Elâzığ’a Türk dünyasına Türk kültürüne hizmet etmiş diğer şahsiyetlerin gerek Elâzığ’da yaşamış gerek Elâzığ’ın çevresinde gerekse tüm Türk dünyasında yaşamış önemli şahsiyetlerin bulunup ortaya çıkarılıp, başta Elazığlılar olmak üzere sonrada ülkemize ve Türk dünyasına yayılmasında manas yayıncılık ve Elâzığ’ın önemli etkilerinin olduğunu her geçen gün biraz daha iyi görüyorum” ifadelerini kullandı.

MUŞMAL:  MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN KIYMETİNİ HER GEÇEN GÜN DAHA İYİ ANLIYORUZ

Muşmal, “Bu ülkenin her geçen gün kıymeti biraz daha anlaşılan her yeri kitabını okuduğunuz da ve her yeni şeyler öğrendiğimizde Mustafa Kemal Atatürk’ün kıymetini,  ehemmiyetini, önemi ben şahsen bir kez daha anlıyorum” dedi.

Programda Azerbaycanlı öğrenciler de şarkılarıyla eşlik ettiler.