İstanbul Elazığlılar dayanışma derneği, olağan genel kurulu yapıldı. Genel kurul sonucunda mevcut başkan Mehmet Demirbağ güven tazeledi.

İl dışında kurulan ve en eski derneklerden biri olan İstanbul Elazığlılar Dayanışma Derneği, olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

İstanbul’da Elazığ’ın tanıtımına, kültürüne katkı sunmak amacıyla uzun süreden beri faaliyetlerine devam eden dernek, gerçekleştirdiği olağan genel kurulla yeni döneme hazırlıklarını tamamladı.

AÇIKGÖZ: KARDEŞLİĞİN ABİLİĞİN KENTİ

Genel Kurula katılan İstanbul Bahçelievler Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Açıkgöz, “Elazığ bizim Tarihi kentlerimizden bir tanesi, Kardeşliğin abiliğin kenti Gakkoşların kenti malum bu anlamda vatanını milletini seven insanların buluştuğu bir kent Elazığ’ı ve Elazığlıları seviyoruz sivil toplum işleri vatanına milletine özelde hizmet etmek isteyen zamanından ayırıp buraya katkı veren insanların buraya gelerek oluşturduğu bir topluluk hayırlı olsun diyorum” dedi.

Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Kalkan ise, “Dernekçilik bir gönül işidir bu kültürü İstanbul gibi metropol bir şehirde yaşatmak daha zordur bunun maddi bir gelir sıfatı yoktu haliyle üyelerin aylıkları ile dönen bir kuruluştur bunun için iş zor görev alan arkadaşlara ben başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Genel Kurulda yeniden başkanlığa seçilen Mehmet Demirbağ, amaçlarının Elazığ Kültürünü  birlik ve beraberlikte yaşatmak olduğunu belirterek,bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada  ellerinden gelen her türlü çalışmayı yapacaklarını kaydetti.