Elazığ Belediye Meclisi Mart ayı toplantıları gerçekleştirilen ilk oturum ile başladı.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları başkanlığında gerçekleştirilen ilk oturumda ilk olarak MHP Meclis üyeleri tarafından Harput’un gelişmesi için vakıf kurulması ile ilgili önerge meclise sunularak, gündeme alınması kararlaştırıldı.

Daha sonra gündem dışı MHP Meclis Üyesi Süleyman Soysal söz alarak, parti olarak düzenlenen halkla buluşma gününde kendilerine belediyeye ile alakalı iletilen sorunları dile getirdi. 

Daha sonra ise MHP Meclis Üyesi Mehmet Çak söz alarak, Harput Koruma Planı hakkında bilgiler istedi.

Başkan Şerifoğulları, Meclis Üyesi Çak’ın sorusuna yanıt vererek, Harput’un koruma amaçlı imar planının bir iki ay içerisinde onaylanacağını söyledi.

Daha sonra MHP Meclis Üyesi Soysal’ın sorularına yanıt veren Başkan Şerifoğulları, depremzedelerin sıkıntılarını çok iyi bildiklerini, vatandaşlardan gelen talepleri, yetkililere ilettiklerini söyledi.

Konuşmasında “Umut Elazığ” projesine de değinen Başkan Şerifoğulları, projeden elde edilecek gelirin kentsel dönüşüme harcanacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü.

Toplantıda Elazığ Belediyesi tarafından yapımı devam eden Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi’ne ilimizin önemli isimlerinden Şair Yazar Ahmet Tevfik Ozan’ın adının verilmesi ile ilgili gündem maddesinin isim tespit komisyonuna havale edilmesi kararlaştırıldı.

Meclisin bir diğer önemli gündem maddesi ise, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalıştırılmak üzere İş Kur Müdürlüğü aracılığı ile kura çekimi yöntemi ile 150 geçici işçi alınması ile ilgili gündem maddesi oluşturdu. Gündem maddesi ile ilgili açıklama Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan geldi.

VİDEO