Marmara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Bölümünde derste fotovoltatik güneş paneli yapmayı öğrenen öğrenciler, yapacakları ürünleri pazarlamayı hedefliyor.

KAYA: TÜRKİYE'DE İLK KEZ OKULUMUZDA ÜRETİLMEYE BAŞLANDI

Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Öğretmeni Fatih Kaya, “Türkiye'de lise düzeyinde ilk defa fotovoltatik güneş paneli, okulumuzda üretilmeye başlandı. Bu sayede öğrencilerimiz nitelikli şekilde yetişiyor. Türkiye'nin hiçbir okulunda yapılmayan bu projeyi öğrencilerimizle beraber çalışmaya başladık. İlk başlarda sıkıntılar yaşadık ama gün geçtikçe öğrencilerimiz bu işi gerçekleştirmeyi başardı" dedi.

TOPDAL: ATÖLYEDE KENDİMİZ YAPIYORUZ

Öğrenci Emircan Topdal, “Bu paneller fabrikalarda yapılıyor ama aldığımız eğitim sayesinde okuldaki atölyede kendimiz yapıyoruz. Bu paneller fabrikalarda yapılıyor ama aldığımız eğitim sayesinde okuldaki atölyede kendimiz yapıyoruz. 5 ve 10 watt'lık hücreleri kendimiz birleştirerek panel yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

ÖZDOĞAN: KENDİ PANELİMİZİ ARKADAŞLARIMIZLA YAPIYORUZ

Elif Beyza Özdoğan ise, “Yenilenebilir enerjinin gelecekte daha çok kullanılacağını vurgulayarak "Aldığım eğitim sayesinde tek başıma oturup bir güneş paneli yapabilirim. Dışarıdan hiç kimseye ihtiyaç duymadan kendi panelimizi arkadaşlarımızla yapıyoruz." diye konuştu.

BAŞ:PANELLERİ KENDİMİZ YAPIYORUZ"

Vahit Taha Baş da, “ Bu alanda ülkeye katkı sunacak projelere imza atmak istediğini belirterek "Güneşten bedava ürettiğin enerjiyi istediğin her yerde kullanabilirsin. İlk başta enerji paneli yapımını öğrenirken panelleri dışarıdan alıyordum ama şimdi panelleri kendimiz yapıyoruz. Burada yaptığımız güneş panelleri ile kendi elektriğimizi üretebiliyoruz." diye konuştu.