Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Birim sorumlusu Tuncay Eksen, “5 günlük süreç içerisinde yağış yok” dedi.

“YARIN İÇİN BEŞ İL MERKEZİMİZDE YAĞIŞ BEKLENTİSİ BULUNMUYOR”

Eksen, “Bugün için Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk sahasında yer alan beş il merkezimizde nasıl bir hava olduğuna bakacaksak; Meteoroloji radarlarından elde edilen verilere baktığımızda bölgemizin daha doğru Kuzey kesimlerinde yer alan Tunceli ve Bingöl kesimlerinde bulutların hakim olduğunu ve lokal olarak yağışların olduğunu görebiliyoruz. Yarın için beş il merkezimizde yağış beklentisi bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

“PARÇALI YER YER AZ BULUTLU BİR HAVA BEKLİYOR BİZLERİ”

Kuvvetli rüzgar uyarısı yaptıklarının altını çizen Eksen, “Güney yönlerinden esecek olan rüzgarın kuvvetli olmasını bekliyoruz. Kuvvetli rüzgar sebebiyle vatandaşların dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz. Bugün akşam saatlerine kadar etkili olacak bu rüzgarımız. Yarından itibaren Kuzey, Kuzey Batılı yönlerden esecek. Hafif yer yer orta kuvvetli esecek. Önümüzdeki 5 günlük süreçte de yağış beklentisi bulunmuyor. Parçalı yer yer az bulutlu bir hava bekliyor bizleri” şeklinde konuştu.

VİDEO: