TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi, AK Parti Genel Merkez Ege Bölge Koordinatörü ve AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Milletvekili Ağar’ın satırbaşları şöyle;

“İSTİKLAL SAVAŞIMIZ BÜYÜK ZAFERLE TAÇLANMIŞTIR”

“30 Ağustos 1922'de Yüce Türk Milleti, hiçbir boyunduruğu kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. İşgal altındaki topraklarımız düşmandan bütünüyle temizlenmiş ve istiklal savaşımız büyük zaferle taçlanmıştır. Milletimizin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı Ağustos ayındaki zaferler zincirimizin son halkası olup, Türk Milletinin istiklalini ve istikbalini koruma konusundaki kararlılığının sembollerinden biri olarak tarihteki yerini almıştır.

“CUMHURİYETİMİZİN TEMELLERİ DE ATILMIŞTIR”

30 Ağustos, Asırlardır hür yaşayan Milletimizin bağımsızlığına göz dikenlere karşı yokluklara, yoksulluklara rağmen birlik ve beraberlik içinde yekvücut olarak toprağını nasıl müdafaa edeceğinin canlı bir örneğidir. Malazgirt’le başlayan Anadolu’yu kendimize vatan kılma mücadelemizin asla bitmeyeceğini, 7 düvele karşı verdiğimiz Çanakkale Savaşı ile ilan etmiş 30 Ağustos Zaferi ile bu kararlılığımızı yeni bir şahlanışa dönüştürmüştük. Bu destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır. Bugün de, iç ve dış mihrakların saldırıları ile kararlılıkla mücadele ediyoruz. Bu karalılık Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ülkemizi 2023, hedeflerine ulaştıracaktır.

“30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

Diğer zaferlerimiz gibi, 30 Ağustos da bize, şartlar ne kadar zor olursa olsun başarıya ulaşma konusunda daima bir yol bulunduğunu işaret etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bu zaferi armağan eden Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ordumuzun tüm mensuplarını rahmetle, şükranla yad ediyor, şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”