Milletvekili Balık’ın satırbaşları şöyle;

“Millet sevdasının vücut bulmuş hali olan partimizin kuruluşunun 19. yılını kutluyor, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çıktığımız bu kutlu yolculukta başarı dolu nice yıllar diliyorum.  14 Ağustos 2001’de siyaset sahnesinde yerini alan AK Parti, 19 yıl boyunca adaletin, istikrarın, güvenin temsilcilisi olmuş,  liderimizin azim ve kararlılığı ile ülkemize çağ atlatırken dünya siyasetine de yön vermiştir. Biz millet iradesinin rehberliğinde asırlık hedeflerle yol alıyor, ülkemizi 21. yüzyılın lider ülkelerinden biri yapmanın hayali ile çalışıyoruz. 

Ülkemizin bağımsızlığını korumak istikbalini parlatmak kalkınmış, müreffeh büyük ve güçlü Türkiye en büyük idealimizdir.  Çıktığımız bu kutlu yürüyüşte ülkemizin önünü kesmek isteyen şer odaklarına karşı kararlı mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz.  AK Parti'yi var eden ve yaşatan ruh, İstanbul'un fethinden Çanakkale Zaferi’ne, İstiklal Harbi'nden 15 Temmuz'a kadar bağımsızlık mücadelesi için canını ortaya koyan ecdadın ruhu, aziz milletin dirayetidir. Medeniyetimizden aldığımız bu mücadele ruhu ile bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan da ülkemizi kalkındıracak devrim niteliğinde reformlara imza atıyoruz. Tüm badirelere rağmen tarihi başarılarla dolu bir geçmişe sahibiz. 19 yıl boyunca girdiğimiz bütün seçimlerde milletimizin desteğini alarak birinci çıkmanın gururunu yaşıyoruz.

Ülkemiz, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul ve İzmir arasını 3.5 saate indiren Osmangazi Köprüsü, 150 milyon yolcu kapasiteli dünyanın en büyük havalimanı gibi dev eserlerle AK Parti iktidarında tanıştı. Milli Teknoloji Hamlesi ile başta savunma sanayii olmak üzere yerli ve milli atılımlar yapıldı. özellikle Covid 19 salgın döneminde dünyanın gıpta ile baktığı yeni bir sağlık sistemi kuruldu, Elazığ’ımızda da hizmet veren şehir hastaneleri inşa edildi.  Türkiye dış politikada bölgesinde ve dünyada söz sahibi ülke haline geldi. PKK/PYD, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadele yurt içi ve yurt dışında kararlılıkla sürdürüldü.  

2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize koşarken ülkemiz; ekonomisiyle, teknolojisiyle, demokrasi anlayışıyla, özgürlük inancı ve ruhuyla dünyanın en gelişmiş ülkeleri içinde yerini alacaktır. Bizler AK Davanın gönül erleri olarak 10 milyonu aşkın üyemizle, milletimizden aldığımız güç ve destekle durmadan yorulmadan ilk günkü aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle çatısı altında görev almaktan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yol yürümekten onur duyduğum AK Davamıza nice yıllar diliyor, partimize emek veren tüm teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum.”