TBMM’de 2020 yılı Merkezi Yönetim bütçe kanunu teklifinin 16.maddesi görüşüldü. TBMM Genel Kurulu’nda 2020 bütçe görüşmelerine Elazığ AK Parti Milletvekili Sermin Balıkta söz aldı.

BALIK: BABASININ CENAZESİNİ ALABİLMEK İÇİN MÜCADELE ETMİŞ BİR İNSANIM BEN

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Sermin Balık, “Yaklaşık 10 günden beri mecliste konuşulacak her şey konuşuldu. Bizler Yerli ve millileştirme sevdamızı anlattık.1995’te babamı kaybettim henüz daha babamın üzüntüsünü sindirememişken hastane yönetiminden babamın cenazesini almak için mücadele verdim. O dönem ki hastane yönetimi babamın cenazesinin karşılığında bizden ödeyemeyeceğimiz kadar ücreti peşin istedi. Babasının cenazesini alabilmek için mücadele etmiş bir insanım ben.1995 yılında Aziz şehrimde yeteri kadar hastane olmadığı için biz bu mücadeleyi verdik. Ancak günlerden beri yerden yere vurduğunuz şehir hastanelerinden biri benim şehrimde yapıldı. Fethi Sekin Şehir Hastanesinin yapımının her alanında bulunduğum için kendim ve hükümetimle onu ve gurur duyuyorum. Fethi Sekin Şehir Hastanesi sadece Elazığ’a değil tüm bölgenin ihtiyaçlarını gidermektedir” ifadelerine yer verdi.

BALIK: BU BÜTÇE SARAYLARIN BÜTÇESİ DEĞİL MAZLUMLARIN BÜTÇESİDİR

AK Parti Elazığ Milletvekili Balık, “Bu Türkiye Evlatların anne babalarının cenazesinin almaları için mücadele ettiği Türkiye değil. Evde sağlık sisteminin olduğu büyük Türkiye’den bahsediyorum. Anneler PKK’ya rağmen yüksek sesle çocuklarını korkmadan mücadele edebiliyorlarsa. Munzur’un eşsiz sularında jet ski gösterileri yapılabiliyorsa. Hakkari’nin artık dağlarında çatışma sesleri değil çocuk sesleri olabiliyorsa bu Doğu ve Güneydoğu insanlarının AK Parti Hükümetine duyulan güvenden kaynaklıdır. Bu bütçe sarayların bütçesi değil mazlumların bütçesidir” diye konuştu.