AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Kızılay Mahallesi’nde vatandaşları dinledi.

Kızılay Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Milletvekili Balık ve Başkan Şerifoğulları’nın yanı sıra Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmek Şişecioğlu, AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı da katıldı.

IŞIK: HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kızılay Mahallesi Muhtarı Emrah Işık, “Sayın belediye başkanımıza mahallemizin gerçekten abisi olduğu için ve ‘ne kadar Sürsürülü isem o kadar da Kesrik’liyim’ dediği için kendisine tekrar tekrar teşekkür ederim. Her zaman yanımızda bulunduğu için, her zaman yanımızda durduğu için kendisine teşekkür ederim. Sayın vekilimiz Sermin Hanım bugüne kadar sorunumuzla sonuna kadar ilgilendiği için, arkasında durduğu için ona teşekkür ederim. Sayın il müdürlerimiz her zaman için ne kadar da gitsek sorunlarımızı ilk etapta çözmeye çalışmışlardır. Onlara da ayrı ayrı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: ÇOK CİDDİ MANADA ÇALIŞMALAR YAPTIK

Depremin ardından Elazığ’da Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümünün başladığını ifade eden Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Tabi Kesrik Mahallesi yine depremden en fazla etkilenen mahallelerimizden bir tanesi. Biz ilk günden itibaren Kesrik mahallemizin şehrimizin en eski mahallerinden biri olması hasebiyle buradaki eski yapı stoklarının, sağlıksız ve güvensiz yapı stoklarının yıkılarak yeniden kentsel dönüşüm adı altında inşa edilmesi noktasında bakanlık yetkilileriyle, bakanımızla, TOKİ yetkilileriyle çok ciddi manada çalışmalar yaptık ve hamt olsun Kesrik Mahalle’mizde kentsel dönüşüm projesine alınarak 356 konutun yapımına başlandı. Ve çok hızlı bir şekilde yapımı tamamlanıp inşallah sizlere güvenli oturabileceğiniz, sağlıklı bir şekilde oturabileceğiniz konutlarınız teslim edilecek. Tabi zor bir süreç. Biz kentsel dönüşüm adı altında yapmış olduğumuz çalışmalarda diğer mahallelerde de bu süreci yaşadık. Sizlerin Kesrik Mahalle sakinlerinin bizlere yardım etme noktasında yine defaten buralara geldik, sizlerle görüşmeler yaptık. Hızlı bir şekilde konutlarını boşaltıp yıkım noktasında ve müteahhitte teslim noktasında da sizden ricada bulunduk. Allah’a hamt olsun bugün gelmiş olduğumuz noktada konutlarımız hızlı bir şekilde yapılıyor” şeklinde konuştu.

BALIK: MÜMKÜN OLDUĞUNCA KESRİK’İN SORUNLARINI GİDERMEYE GAYRET EDİYORUZ

Milletvekili Sermin Balık, “Biz özellikle Kesrik Mahallesi’nin Elazığ’daki en eski mahallelerden birisi olduğunu bildiğimiz için ve kültürünü korumak adına bu mahallenin burada yapılması gerektiğini anlatarak defalarca sayın muhtarımızla birlikte TOKİ yetkililerimizle, AFAD yetkililerimizle birlikte yer bulabilmek için, vatandaşlarımızın hepsine güvenli yapabilmek için defalarca Kesrik’e geldik. Belirli bir aşama kat ettik. Bugün 356 evin 12 dükkanın ve 1 fırının yapılacağı bir projemiz var. Evlerimizde bir miktar eksiğimiz var. Ben dün itibariyle kentsel dönüşüm genel müdürüyle de görüştüm. Bununla ilgili de çözümlerimizi üretmeye gayret ediyoruz. İnşallah Kesrik’te hiçbir sıkıntı yaşamadan herkesin güvenli evlerine yerleşeceği bir sistem oluşturacağız. Özellikle 3+1 evlerin olduğu, kimsenin mağdur olmayacağı ama en önemlisi Kesrikli hemşehrilerimizin bundan sonraki Allah korusun hiç birimiz istemiyoruz ama gerçek deprem Türkiye’nin Elazığ ve hayatımızın gerçekliği. Bundan sonraki depremlerde daha etkilenmeyeceği, daha güvenli, daha konforlu evlerde yaşayabileceği hakikatten böyle Kesrik’e yakışır parklarıyla, bahçeleriyle ki belediye başkanımız hakikatten bu konuda çok gayretli çok çaba sarf ediyor. Yine muhtarımız sizin sorunlarınızı bize iletmekte çok gayretli. Bizde mümkün olduğunca Kesrik’in sorunlarını gidermeye gayret ediyoruz” diye ifade etti.