Seçim bölgesi Elazığ’a gelen AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ile birlikte Organize Sanayi Bölgesinde hizmet veren firma temsilcileri ile bir araya geldi.

İşadamları ile istişarelerde bulunan Milletvekili Metin Bulut ve Başkan Ramazan Gürgöze, iş dünyasının sorunlarının çözümü noktasında istişarelerde bulundu.

KAYA: OSB OLARAK BU KRİZDE ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMUŞUZ

OSB Başkan Vekili Muhiddin Kaya, sorunların çözümü ve yeni yatırımcıların kente gelebilmesi noktasında istişare yapacaklarını kaydederek, “Hep birlikte ne yaparız, bir araya gelelim dedik. Yeni yatırımcı kardeşlerim bir tesis konusunda çok iyi konuma geldik. OSB olarak bu krizde elimizi taşın altına koymuşuz. Buradaki ortamımız çok iyi” dedi.

GÜRGÖZE: BÜYÜK GAYRETLER ORTAYA KOYUYORUZ

AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, ekonominin gelişmesi noktasında iş adamlarının önemli payı olduğuna dikkat çekerek, “İş dünyasının çok önemli yatırımcılar istihdam sağlayan, ekonomiye katkı sağlayan, ilimizin gelişmesinde her birinizin çok önemli payının olduğunu biliyoruz. Ekonomik olarak zor dönemlerden geçtiğimizi biliyoruz. Zor dönemlerde üreten istihdam eden iş adamları ile bir araya gelmek, onlarla sohbet etmenin çok faydalı olacağına inanıyoruz. OSB başkanımız muhittin bey ile dünde görüştük, sürekli görüşüyoruz. Her hususta biz siyasi olarak size sunulması gereken destekler noktasında gücümüz yettiğince yardımcı olmaya önem verdik ve büyük gayretler ortaya koyuyoruz. İnşallah bu ekonomik durgunluk seçimlerin bitiminden sonrada kendini hareketli döneme geçirir ve hep birlikte çok fazla üreterek Elâzığ’ın organize sanayisi başta olmak üzere Elâzığ’ın iş dünyasına çok katkıda bulunacaksınız” diye konuştu.

BULUT: ELAZIĞ’DA ÇOK BÜYÜK YATIRIMLARA BAŞLADI

Özel sektörün, bir ilin gelişmesi kalkınması noktasında en önemli görevi getirdiğini ifade eden AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Özel sektör bir ilin kalkınmasında ve gelişmesinde başrol oynuyor. Elazığ son dönemde Türkiye’nin en fazla yatırımını alan illerinden bir tanesi. Yeterli mi? yetmez. Bununla birlikte asıl özel sektörün canlandırılması, teşvik edilmesi, güçlendirilmesi gerekiyor. Bu konu ile alakalı son dönemlerde büyük adımlar atıldı.  Özellikle 6. bölgenin imkanları ile bunun buluşması ile birlikte yeni sektörler Elazığ’ı hakikatten cazip gördü ve bir cazibe merkezi kabul etti. Özellikle emek yoğun olan sektörüler, tekstil sektörü gibi bunlar Elazığ’da çok büyük yatırımlara başladı. Temeller atıldı. Görüştüğümüz birkaç firma daha var. Geçen ay İstanbul’da ziyaret ettiğimiz birkaç tane firma daha var. Onlarda yakın zaman içinde gelip OSB’de faaliyetlerine başlayacaklar. Bu yönü ile de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü ekonomik krizin hakikatten dünyada bu kadar sert yaşandığı dönemde ülkemizin etkilenmemesi mümkün değil. Ülkemizde oldukça etkilendi. Ekonomik krizin olduğu yerlerde en büyük şeylerden biri istihdam. İstihdam probleminin önüne geçebilmek içinde emek yoğun sektörlerin içinde yoğunluk vermek lazım. Onları öncelemek lazım” diye konuştu.

BULUT: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Elazığ’da son zamanlarda gelişen tekstil sektörü ve sivil havacılık için ara ve kalifiye eleman yetiştirmek için gerekli çalışmaların devam ettiğini kaydeden Milletvekili Bulut, “OSB başkan vekilimizin bize ilk sunduğu şey Elazığ’da tekstil fabrikalarının sayısı çok arttı. Tekstilciler ara eleman bulmakta veya kalifiye eleman bulmakta güçlük çekiyorlar. Bununla alakalı boşluğu nasıl doldurabiliriz diye bir şey söyledi ve bununla alakalı çalışma yapmışlar. Organize sanayimizin içinde bulunan Zeycan Yıldırım Anadolu Teknik Lisesi’nde hem tekstil ile alakalı bölümün açılması hem de sivil havacılık ile alakalı bir bölümün açılması teklifinde bulunmuşlar. Biz bu teklifi aldık. Millî Eğitim Müdürümüz de yazmış. İnşallah Ankara’ya gittiğimiz en kısa zamanda gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız” açıklamalarında bulundu.