Elazığ iş dünyasının temsilcileri ile gerçekleştirdiği istişare toplantısının ardından AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaları da gezerek bilgi aldı.

Metin Bulut ve Ramazan Gürgöze’nin beraberindekilerle birlikte ilk durağı tekstil firması oldu.

Bulut ve Gürgöze’nin OSB ziyaretlerinin bir başka durağı mobilya firması oldu.

ÖZEREN: ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ

MÜSİAD Başkanı ve Samet Mobilya Fabrikası Sahibi Mehmet Özeren, “İnşallah bundan sonra ekonomiye yönelecek, ekonominin sorunları hakkında çözümlerde bulunulacak. Ülkemiz malum bir kriz yaşıyor. Bu krizi aşmak için hep birlikte üretici, sanayici bunları aşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

BULUT: BU KALKINMA DA ÖNEMLİ BİR ROL OYNUYORSUNUZ

AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut ta, “Allah nasip ederse bundan sonraki süreçte de yine hep birlikte el birliği ile, güç bilriği ile bu sektörlerin faaliyetlerini arttırması yönünde gayret ve çaba içerisinde olacağız. Geçen hafta içerisinde Sayın OSB Başkanımız, Belediye Başkanımız ile birlikte onlar bir grupla görüşmüştü ondan önceki hafta biz belediye başkanımızla birlikte Ünlü Tekstil ile birlikte gö4rüştük. Emek yoğun olan sektörlerin hepsini biz Elazığ’a çekmek istiyoruz. Böylelikle de istihdama bir nebze dahil olsa katkıda bulunmak istiyoruz. Üretim bu ülkenin geleceği, her şey. ‘köylü milletin efendisidir’ sözünün altında yatan asıl gerçek köylünün üretici kimliğidir. Ondan dolayı aslında sanayici de milletin gerçek efendisidir. Üreten insanlar gerçekten daha kolay yoldan para kazanmak var iken, mevduat faizlerinin daha yüksek olduğu, hiç risk almadan götürüp bankaya koyup daha fazla kazanabileceğiniz bir ortamda onu tercih etmeyip gelip burada meşakkatli bir işe katlanmak aynı zamanda bir ibadettir. Bu ibadet mantığıyla yapılır. Biz ülke ancak böyle kalkınız. Sizlerde bu kalkınma da önemli bir rol oynuyorsunuz. Önemli görev üstleniyorsunuz” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: 6 BİNİN ÜZERİNDE ÇALIŞANIMIZ VAR

OSB Başkanı Suat Öztürk, “Diğer sanayici arkadaşlarımızda gerçekten ciddi manada elini taşın altına koymuşlar. Bugün dolaşmış olduğumuz 2 tane tekstil firması, Samet Mobilya’nın fabrikası. Gerçekten bundan Elazığ için gurur verici işletmeler, tesisler. Bunun gibi Elazığ Organize Sanayide 165 tane tesisimiz var irili ufaklı çalışan. Bugün 6 binlerin üzerinde çalışanımız var. Tekstil sektörü ve iş zam miktarı fazla olan işletmeler inşallah 10 bin hedefimiz. Bunlarda inşallah olacak. Yeni yatırımcı arkadaşlarımızda var. Başka tekstil sektöründe ve başka sektörde Elazığ’a yatırım yapacak yıl sonuna kadar çeşitli firmalar var. İnşallah bu kümeleşmelerde Organize Sanayi’de siyasilerimizle beraber, özellikle Metin Bey’le beraber; belli aşamaları, sorunları çözümleri beraber çözdükten sonra Elazığ Organize Sanayi’nin vizyonuna yakışan yeni çizgisiyle ciddi bir potansiyele 2020’ye hazırlayacağız inşallah” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL