AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Maden’deki heyelan riski ve Palu seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

DEMİRBAĞ: DEVLET ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN BİZDE ELİMİZDEN GELENİ YAPALIM

Maden ziyaretiyle ilgili bilgiler veren ve Maden’deki son durumu değerlendiren Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Orada benim gördüğüm kadarıyla, o zamanda iade etmiştim. Maden’de geçmiş raporlarda 1,2 milim günlük ifade ediliyor ama bu şimdi 1,5 ve 2 milimi bulan bir kayma söz konusu. Günümüze uyarladığınızda. Dolayısıyla bu önümüzdeki süreçte gelinen nokta nedir, bulunan noktadan itibaren belki bir 30-50 santim. Allah korusun yağışlar bol, değişen hava şartları nedeniyle ani bir kayma meydana gelirse ciddi anlamda can kayıplarına sebebiyet verebilir diye valiliğimiz, bakanlığımız hükümet olarak, belediye olarak iş vaziyet edildi, tebligat yapıldı, belli bir süre verildi boşaltılması için. Maden’den çıkıldığı zaman mahalle olarak veya maden olarak nerede ikame edilmesi lazım, yeni şehrin nerede oluşturulması lazım ona karar vermeleri lazım. Ona göre devlette üzerine düşeni yapsın bizde elimizden geleni yapalım inşallah” dedi.

DEMİRBAĞ: HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Palu seçimlerinden bahseden Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Efrayim Ünalan’la ilgili hukuki sürecin devam ettiğini söyleyerek, “Bundan 10 yıl önce bir karşılıksız fatura tamamen başka hiçbir şey yok. Bunu duyanlar gülüyor böyle bir ceza mı olur diye. O zaman kütük alıyor tomruk alırken. Aldığı insanlar şu anda FETÖ’den içeride yatan müfettiş ve hakim. Şerafettin Akbaba. İçeride yatıyorlar 15 Temmuz’da içeri alınmışlar. Karşı tarafın ifadesi alınmadan karşılıksız fatura kesilmiş diyorlar. Oysa faturaların makbuzları %4 harcı + %18 KDV’si yatırılmış resmi olmasına rağmen. Efrayim bey bunu nasıl olsa bir şey çıkmaz, o zaman bir Yargıtay üyesi ile bende vardım yıllar önce bana söylemişti sormuştuk. Bir şey olmaz demişlerdi. Olsa bile bir serbestlik olur bir imza atar dediler. Bitmiştir diye ve seçimde aday adaylığı olsun adaylık olsun seçim çalışmaları ve mazbatayı alıncaya kadar. Dün Palu’da iftardaydık. Sordum hiç aklına gelmedi mi dedi yok. Benimde gelmedi. Bizim yaşlılığa say senin nasıl aklına gelmedi dedim. Ciddiye alınmadığı için ceza miktarı olarak. Hâlbuki 2. Maddesinde diyor ki bu infaz süresi içerisinde seçilme haklarını kaybeder, malum olur der. Seçilemiyor diyor. Seçime 10 gün kala da bu ceza onaylandığı için seçilme ehliyetini kaybediyor. Öyle olunca da seçim sonrası mazbatayı müteakip bir hafta sonra, kendisine tebligatı yapıldığı için bu ceza seçim kuruluna geldiği için, Palu’ya geldiği için YSK mazbatanın iadesine karar verdi. Emsal kararlar öyle. O emsal kararlarına göre bu şekilde bir karar verildi. Önümüzdeki hafta içinde kaymakamlık belediyeye bir yazı gönderecek tebligatta bulunacak ve diyecek ki gününü belirleyin ve o gün belediye meclis üyeleri içerisinde biri seçilecek. Seçilecek olan belediye meclis üyesi başkanlık görevini yürütecek. Diğer taraftan Efrayim Bey ile ilgili Yargıtay cumhuriyet başsavcılığına başvurumuz oldu, itirazımız oldu orası kabul etti. Ceza kurulunda görüşülecek. Hukuki süreç devam ediyor”dedi.