AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda söz alarak Elazığ’da meydana gelen deprem ile ilgili konuştu.

BULUT: BUGÜN BU KÜRSÜYE ELAZIĞ HALKININ TALİMATI İLE ÇIKTIM

Milletvekili Metin Bulut, “24 Ocak 2020 tarihinde 20:55’te Elazığ ve Malatya 6.8 şiddetinde bir depremle sarsıldı. Depremde ben Elazığ’daydım. Bir fiil depremi yaşayanlardandım. Tabiri caizse mahşerin mini bir provasıydı. Gerçekten deprem çok şiddetliydi. Depremin şiddetine baktığınızda can kaybımızın az olması gerçekten bizim açımızdan en sevindirici yönüdür. Değerli milletvekilleri bugün aslında bu kürsüye Elazığ halkının talimatı ile çıktım. Dediler ki: “Vekilim, git ve bir hakkı teslim et. Deprem anında bütün Hükûmeti teyakkuz hâline geçiren, o soğuk gecede içimizi ısıtan ve bize umut olan liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür et, hakkını teslim et.” Yine “Daha biz afet bölgesine gitmeden, daha biz afet bölgesine varmadan uçağıyla havalanan 3 Bakanımıza teşekkür et.” dediler. “O günden bugüne Elazığ’ı kendine mesken edinen, mesai mefhumu bilmeyen, bu uğurda günlerce uykusuz kalan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya teşekkür et.” dediler. Ve yine “Gecesini gündüzüne katan, çözüm odaklı yaklaşımıyla Elazığ’ı yeniden inşa etmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a teşekkür et.” dediler. Yine “Anında olay yerine intikal eden ve sağlıkta hiçbir aksama yaşanmasına müsaade etmeyen Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya teşekkür et.” dediler. Ve yine “Siyaseti bir kenara bırakıp acımızı paylaşmaya gelen tüm siyasi parti temsilcilerine ve bütün belediye başkanlarına, Elazığ halkına teşekkür et.” dediler. Ve yine “İlimize anında intikal eden bütün bakanlarımıza, bakanlıklarımızın imkânlarıyla ilimize gelen bütün bakanlarımıza ve genel başkan yardımcılarımıza çok teşekkür et.” Dediler” diye kaydetti.

BULUT: O GÜN BÜTÜN 82 MİLYON TEK VÜCUT HÂLİNE GELDİ

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Ben de sürecin başından beri hakikaten hiçbir fedakârlıktan kaçmayan Elazığ Valimize, Belediye Başkanımıza, teşkilatlarımıza, arama kurtarma faaliyetlerine katkı veren bütün sivil toplum kuruluşlarına, özellikle AFAD’a, UMKE’ye, Kızılaya, Jandarmaya ve Emniyet teşkilatlarına gerçekten Elâzığ halkı adına çok teşekkür ediyorum. Asıl teşekkürü acımızı paylaşan, gözyaşları gözyaşlarımıza karışan ve duaları dualarımızla buluşan 82 milyon vatandaşımıza etmek istiyorum. Gerçekten o gün bütün 82 milyon tek vücut hâline geldi” ifadelerine yer verdi.

BULUT: ELAZIĞ TÜRKİYE’YMİŞ, TÜRKİYE’NİN KENDİSİYMİŞ

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Değerli arkadaşlar, depremde bir şey daha öğrendik: Elâzığ sadece bir il değilmiş; Elâzığ Türkiye’ymiş, Türkiye’nin kendisiymiş, Türkiye’nin bir cüzüymüş. Bundan dolayı aziz milletimizin her ferdine gerçekten çok teşekkür ediyorum. Elazığ’ımız gerçekten çok zor günlerden geçiyor ancak bizler şuna gönülden inanıyoruz ki devletimiz güçlüdür, devletimiz tüm imkânlarıyla Elazığ’ın, Elazığlının, Malatyalının yanındadır; bunu da hepimiz yakinen müşahede ettik. Bakın, dünyanın ve ülkemizin zor bir süreçten geçtiği anda bile milletini önemseyen, vatandaşını merkeze alan, Elazığlıyı merkeze alan bir devlet aklına sahibiz. Bundan dolayı da cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ve hemşehrilerimiz bu konuda müsterih olsunlar, hükümetimiz bütün imkanları ile sahadadır. Elinden gelen her şeyi yapmaktadır. Zaten ilk gün Genel Alana Etkililik alanı ilan edilmiştir ve yaralar sarılmaya başlanmıştır. Bundan sonraki süreçte de hükümetimiz yine milletinin yanında olacaktır” dedi.

VİDEO: