Elazığlı hacılar kutsal topraklardaki ibadetlerini tamamladılar.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’da hac görevini yerine getirmesinin ardından Elazığ’a döndü.

“DÜN GECE İTİBARİYLE EN SON HACILARIMIZ DÖNMÜŞ OLDU”

Kafile görevlilerinin alanlarında çok bilgili olduklarını belirten İl Müftüsü Sarıkaya, “Cennet vatanımıza sağlık ve afiyetle döndük. Dün gece itibariyle en son hacılarımız dönmüş oldu. Kafilelerimizi götüren kafile başkanlarımız, din görevlilerimiz gerçekten alanlarına yetkin insanlardı. Dolayısıyla haccın her safhasına bilinçli ve şuurlu olarak, tabiri caizse işleyerek işlediler. Bütün görevlerimi herhangi bir sıkıntı olmadan yaptık döndük. Bende bu sene malumunuz fetva ve irşat ekibinde gittim. Bizimde görevlerimiz Türkiye’den gelen hacılara haccın önemini, haccın şuur anlamda muafiyetini, hacı olduktan sonra hayatımızda olması gereken değişiklikleri, toplumun beklentilerini, küçük hatalarımız gördüklerinde bide Kabe’yi gördün derler. Hacıya böyle bir misyon yüklenmekte”dedi.

“GÜZEL BİR HAC ORGANİZASYONU OLDU”

Müftü Sarıkaya, Hacda herhangi bir ciddi sıkıntının yaşanmadığını sadece iki Elazığlı vatandaşımızın hayatını kaybettiğini belirterek, “Şükürler olsun ciddi herhangi bir sıkıntı yaşamadan sadece iki tane kardeşimizi orada bıraktık, Allah rahmet eylesin. Onlarında taziyelerine gittik görüştük ve böyle güzel bir hac organizasyonu oldu” diye kaydetti.

“MÜSLÜMANLARIN, İSLAM ALEMİNİN HİCRİ YILBAŞLARINI TEBRİK EDİYORUM”

Müftü Yusuf Sarıkaya, hicri yılbaşına da değinerek, “Hicri Yılbaşı, coşkunlukla bütün kardeşlerimiz birbirlerini tebrik ederler. Onun için hicri yılbaşını bende Mamuret-ül Aziz halkımızın ve tüm ülkemiz insanının Müslümanların, İslam aleminin Hicri Yılbaşlarını tebrik ediyorum. Muharrem ayı zaten Hicri Yılbaşının başlangıcıdır. 10 Muharrem hususları vardır. Ben bu anlamda da bütün dünya Müslümanlarının ve özellikle Lider ülke Türkiye’mizin bu yılla birlikte daha güzel daha hayırlı zaman dilimi geçirmesini Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum” ifadelerinde bulundu.