Kutsal sayılan aylardan biri olan Muharrem Ayı, 11 Eylül Salı günü başlıyor. Hicri Yılbaşı olarak da bilinen Muharrem ayında önemli birçok olayın yaşandığı biliniyor.
 

“11 EYLÜL BİRİNCİ GÜNÜ”

Muharrem ayının gelmesi nedeniyle açıklama yapan Elazığ Cem Kültür Vakfı Başkanı Cafer Yeşil,11 Eylül Salı günü başlayacak Muharrem orucu boyunca cem evinde yemek vereceklerini ve herkesi beklediklerini söyledi. Yeşil, “Bütün İslam aleminin muharrem ayının hayırlı olması ve bütün ülkemize ve gerek dünya coğrafyasına huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum. İnşallah muharrem ayı ile birlikte ülkemizin de içerisinde bulunduğu sıkıntılardan biran önce kurtulur hepimiz huzura kavuşuruz. Bu vesile ile bugün akşam saat 5 itibariyle bütün oruç tutan insanlar niyet ederek Allah rızası için muharrem orucunu niyetine kalkacaklar. Daha sonrada 11 Eylül Salı günü orucun birinci günüdür. Muharrem orucunun başlangıcı olarak kabul ediyoruz. Allah nasip ederse 12 gün boyunca insanlarımız oruç tutacaktır. Oruç esnasında her yıl olduğu gibi bu yılda Elazığ Cem Kültür Vakfı’mızda 12 gün boyunca yemek veriliyor. Akşam oruç açma olayı var burada. Bütün insanları da bekliyoruz. İnsanlarımız rahatlıkla gelip cem evinde akşam bizimle birlikte oruç açmaya katılabilirler. Kapımız herkese açıktır. İmkanı olan insanlarımız maliyeti karşılayarak insanlarımıza yemek verebilirler” dedi.

AŞURE GÜNÜ 23 EYLÜL’DE

Aşura günü de ikramların yapılacağını ifade eden Cafer Yeşil, “Ayın 23’ünde Pazar günü. Burada aşure günümüz olacak. Saat 13.30’da program yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

“İLK DEFA BİR MİLLETVEKİLİMİZ BURAYA BU KADAR SAHİP ÇIKTI”

Cem kültür Evi’nde yapılan çalışmalara da değinen Cafer Yeşil, “Elazığ Cem Kültür Vakfının dış cephe boyasını tadilatını ve şuan cem evimizin bahçesinde bulunmak üzere 4 tane kamelya, bunların hepsini Elazığ Milletvekilimiz Gürsel Erol bey karşıladı. Bütün masrafları o üstlendi. Çok teşekkür ediyorum. İlk defa bir milletvekilimiz buraya bu kadar sahip çıktı. Gürsel bey çok duyarlı. Sayın Elazığ Valimizde buraya geldiği ilk dönem rica etmiştik. Elazığ Cem Salonunun bütün halılarının parasını kendi üstlendi. Hak Muhammed Ali ondan razı olsun. Elazığ Belediye Başkanımızda hep Aşure günümüze katkıları oluyor” dedi.