Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, mahallelerinde 300’ü ağır, 100’ün üstünde de orta hasarlı ev bulunduğunu ifade ederek, köy kent projesinin Hicret Mahallesi’nde hayat bulacağını kaydetti.

GÜLBASAN: BU YAPININ BOZULMAMASINI İSTEDİK

Murat Gülbasan, “300’e yakın ağır hasarlı evimiz mevcut. 100’ün üzerinde orta hasar. Tabi orta hasar dediklerimizde yine ağır hasarlı. Çünkü hepsi cisirli. Onlara güçlendirme olmaz. Biz tabi bunları sayın bakanımızla görüştük. Onlarda ağır hasarlı olacak. Bizde de yaklaşık olarak 350 tane çadır verildi. Bu çadırların bir kısmı bireysel kuruldu kendi evlerinin önünde. İki, üç tane alanımızda da toplu çadır var. Vatandaşlarımız bu şekil idare edip gidiyor. Tabi bizim dün sayın bakanımız Murat Kurum’la bir görüşmemiz oldu. Özellikle bizim mahalledeki evlerin dışarıya, başka yapılmaması için kendisinden ricada bulunduk. O da bizim bu talebimizi değerlendirdi. Mahallemizde mevcut olan 26 dönüm civarında hazine arazisi var. Biz kendisine burayı teklif ettik. O da burayı kabul etti. Orada 2 katlı evler. Köy ve kent evleri diye bir projeleri varmış. Onları bizim kendi mahallemizde kuracak. Bize öyle bir söz verdi. TOKİ Başkanına da bir talimat verdi bu konuda. Bizim burada orta hasar ve ağır hasarı olan evlerin tamamını o bölgede yapacağız. Ben bakanımıza buradan teşekkür ediyorum. Gerçekten duyarlı davrandı. Çünkü bizim mahallemiz hem köy hem şehir. Bu yapının bozulmamasını istedik” ifadelerini kullandı.

GÜLBASAN: BURADA ASLA DEVLETE LAF GETİRTTİRMEYECEĞİZ

Yetkililere teşekkür eden Muhtar Gülbasan, “Ben bütün devlet büyüklerine şehri idare eden bütün herkese teşekkür ediyorum. Çünkü bugün birlik beraberlik günü. Biz olabilir daha önceden milletvekillerimizi, müdürlerimizi çok zaman eleştirdik. Ama o konu bugün değil. Bugün milletvekillerimize, gerek belediye başkanımıza gerek müdürlerimize sahip çıkma günü. Hep birlikte biz sahip çıkacağız ki bu kaosu atlamak için. Vatandaş ile bire bir temas ettiğimiz için devleti burada asla kötületmeyeceğiz. Burada asla devlete laf getirttirmeyeceğiz. Çünkü biz muhtar olarak 6-7 gün yatmadık. Devleti burada temsil ediyoruz. Devletin burada bir numaralı adamı biziz. O nedenden dolayı vatandaşların ne ihtiyacı olduysa, ne talebi olduysa anında ilettik. İlk 2 gün biraz organize yoktu. Ama daha sonradan sayın bakanlarımız olaya el attı. Gerçekten o 2 bakanlığa da çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.