“Mutlu Olmak İstiyorsan Mutlu Et” adlı SODES Projesi ile yola çıkan İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şubesi, yetim çocukları ve ailelerini yüzünü güldürdü.

Muhacir ve yetim çocuklara eğitim ve barınma, eğitim, sosyal etkinlikler ve çeşitli faaliyetleri de içeren “Mutlu Olmak İstiyorsan Mutlu Et” adlı SODES Projesi İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şubesi Yetim Birimi tarafından uygulanıyor.

Proje kapsamında yetim öğrenciler ve aileleri bir alışveriş merkezine götürülerek keyifli zaman geçirmeleri sağlandı.

POLAT: ÇOCUKLARIMIZI MUTLU ETMEK İÇİN BİR ETKİNLİK DÜZENLİYORUZ

Proje hakkında bir açıklama yapan İl Etüt Proje Müdürü Ramazan Polat, “Elazığ Valiliği, SODES bünyemizdeki İlim Yayma Cemiyeti tarafından yapılan “Mutlu Olmak İstiyorsan Mutlu Et” SODES projemizde bu projemizin amacı Suriye’de ki savaşta şehit olan, annesi babası olmayan çocuklarımızı mutlu etmek için bu etkinliği yaptık. Çocuklarımızı mutlu etmek için bir etkinlik düzenliyoruz. Biz SODES projemizde daha önceki projemizde bizim kendi yetim çocuklarımızı mutlu etmek için bir proje düzenlemiştik” dedi.

BAYER: ONLARA YÜREĞİNİZİ AÇIN

İlim Yayma Cemiyetinin Elazığ Şubesi Yetim Komisyonu Başkanı Nevruz Demir Bayer ise, “Amacımız onların yaşadıkları sıkıntıları bir nebzede olsa, unutturabilmek, burada yabancı olmadıklarını, yalnız olmadıklarını hissettirmektir amacımız. Ayette, Allah yolunda Cihat edenleri ve muhacirleri yardım edin, onları barındırın diyor, yine Nisa suresinde, Allah sevgisinden veya mallarının çokluğuna rağmen onlardan yoksullara ve yetimlere, tutsaklara ayıranlar, onlara bakanlar gerçek müminlerdir diyor. Bu ayetler kapsamında yürümeye çalışıyoruz. Unutmayalım ki onların yaşadığı savaş, onların dünyalık imtihanı, onların burada olması da bizim imtihanımız. Onlara yüreğinizi açın” diye kaydetti.