Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “O Ses Harput” Yarışmasının ön elemesi, Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Liseler arası düzenlenen ses yarışmasında birbirinden farklı ve güzel sesler, jürinin önünde ter döktü.

Ön elemeyi geçen öğrenciler, finalde birinci gelmek için yarışacak.

ŞAMA: O SES HARPUT LİSELER YARIŞIYOR OLARAK DEĞİŞTİRDİK

Hıdır Sever Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Gülizar Şama, “O ses Harput’un isminden bahsetmek istiyorum öncelikle. Harput ismini almış olmasının nedeni 3 seneden bu yana Harput Lisesi’nde düzenlenmiş olması. Bizde bunun il geneline yaymak istedik ama o ismi de korumak istedik. O yüzden ismini O Ses Harput Liseler Yarışıyor olarak değiştirdik. Bu sene ilkini düzenliyoruz. Artık Allah nasip ederse önümüzdeki senelerde de düzenlemeyi düşünüyoruz” dedi.

ERDEM: ELEMEDEN SONRA ON OKULUMUZ FİNALE KALACAK

Harput Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Süreyya Erdem, “Bugün yapılacak elemeden sonra on okulumuz finale kalacak. Biz pazartesi günü 15 Nisan’da bunu zaten Milli Eğitim sayfasından duyuracağız. Yarışmamızda 29 Nisan’da zaten. Bütün okullarımızda davetli. İlkini gerçekleştirdiğimiz için zaten çok heyecanlıyız Çokta mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

DİK: SADECE HARPUT MUSİKİSİNİ İÇERMİYOR ŞEKLİNDE

Elazığ Bilim Sanat Merkezi Müzik Öğretmeni Ergin Dik, “Bu yarışma dışarıdan algıladığımız kadarıyla isminden dolayı sadece Harput Musikisini kapsadığını zannetmişler. Fakat böyle bir şey söz konusu değil. Amacımız burada ilimizdeki lise gençlerimizi müziğin tamamını kapsayacak şekilde bir ilgi sunmak. Sanat müziği halk müziği. Arabesk fantezi müziği olarak hepsini kapsıyor. Fakat bazı arkadaşlarımızdan bu konu ile ilgili birkaç eleştiride aldık. Neden ismi Harput olmasına rağmen sadece Harput Musikisini içermiyor şeklinde. Bu konuda bazı kişiler dediğim gibi isme takılmışlar ama bizim amacımız dediğim gibi müziği geneli olarak kapsaması” diye ifade etti.