Vatanın bir karış toprağını düşmana vermemek için canını hiçe sayan, bu vatan uğruna ailesinden ve sevdiklerinden vazgeçen aziz şehitlerimiz ve onların bizlere miras bıraktığı şehit aileleri unutulmadı.

Fırat Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencileri anlamlı bir projeye imza attı, şehitlerimizin emanetleri ile bir araya geldi.

Öğrenciler, “Tüm Şehit Ailelerimizin Yanındayız” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında 7 kahraman şehidimizin ailesi ile bir araya gelerek Elazığ Garnizon Şehitliğini ziyaret etti.

Program kapsamında öğrenciler, şehitlerimizin kabri başında okunan Kur'anı Kerim'i dinleyerek dua ettiler.

Duyguların yoğun yaşandığı günde daha sonra öğrenciler, Kültür Park’ta şehit aileleri ile sohbet ederek vakit geçirdiler.

VAROL: BU DÜŞÜNCEYİ HERKESE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Fırat Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencilerinden Şeyda Nur Varol, “Fatih Çakar hocamızın koordinesinde geçen bu projemizde amacımız şehitlerimizin ve bizlere miras bıraktıkları ailelerinin unutulmamasını sağlamak ve her daim onların yanında olduğumuzu hissettirmekti. Bu düşünceyi herkese kazandırmak istiyoruz ve her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

KAYAOĞLU: ONLARIN DUYGULARINA ORTAK OLMAK PAHA BİÇİLMEZDİ

Projede yer alan öğrencilerden Sibel kayaoğlu ise, “Şehit Ailelerimizin yanında olmak ve onların duygularına ortak olmak paha biçilmezdi. Bu farkındalığın herkese kazandırılmasını umuyorum”dedi.

AYKAL: HERKESTEN ÖNCE BİZ FAZLASIYLA O FARKINDALIĞI KAZANDIK

Projede yer alan bir diğer öğrenci Mizgin Aykal ise, “Amacımız şehit aileleriyle birlikte vakit geçirmek, onların yanında olduğumuzu hissettirmekti. Fakat gerçekleşen projede bize o kadar çok şey kattılar ki herkesten önce biz fazlasıyla o farkındalığı kazandık ”diye kaydetti.