İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nde görev yapmak üzere TYP ile alım yapılacak olan 672 kişilik başvuruları ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

OR: DÜŞÜNÜLÜP KONUŞULMASI GEREKEN VAHİM BİR KONUDUR

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or Yaptığı basın açıklamasında, “TYP Kapsamında alınacak 672 kişilik kadroya 15744 kişinin başvuru yapması üzerine düşünülüp konuşulması gereken vahim bir konudur. 18 yılda Ekonomide, işsizlikte geldiğimiz tablo ürkütücü bir seviyeye ulaştığı aşikardır. Sadece 9 ay gibi bir süre için insanlarımız bir umut deyip, her geçen gün bir umut ışığı olur diye beklemektedir. AK Parti iktidarı artık bu sorunları çözmeyi bırakın, sorunlarımızın sıkıntılarımızın kat kat daha büyüdüğünü görmekteyiz. Artık siyasette yeni bir dönem başlamıştır. Vatandaşta biz ne yaparsak yapalım AK Parti kazanır algısı yıkılmıştır. AK Parti’nin yokuş aşağı inişi artık durdulamaz. İYİ Parti bu konjonktürde oyun kurma kabiliyetini devreye sokmuş, siyasi bir hareket konumuna gelmiştir. Mahalli seçimler öncesi Genel Başkanımız sayın Meral Akşener, AK Parti’nin yerel yönetimlerde beli kırılırsa büyük ölçüde gücünü yitireceğini biliyordu. Bu başarıyıda millet ittifakı olarak kazandık” ifadelerini kullandı.

OR: BİZLER DİYORUZ Kİ HER GEÇEN GÜNLER İYİ OLACAK

Başkan Or, “Bize düşen iller de de seçimi çok az oylar ile kaybettik. Bu illerde seçimi kaybetmek bizim şansızlığımız oldu. Bu gün Türkiye’nin kaderi değişmiştir. Yeni bir dönem başlamıştır. Yani korkuya dayalı yapının çöktüğünü AK Parti kazanır algısı bitmiştir. AK Parti ringde sallanan ne yaptığını bilmeyen iktidarla karşı karşıyayız. Bu bakımdan İYİ Parti olarak bizler anahtar parti konumundayız. İYİ Parti’nin son yapılan anketlerde oyu yüzde 11-12 civarındadır. Oy oranımızı daha yükseklere çıkarmanın azami gayreti içerisinde olacağız. Önümüzde bir süreç var. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirip partimizin kurumsal kimliğinin gelişimini sağlayıp oy oranımızı daha yükseklere çıkaracağız. Ülkemiz ekonomik olarak tarihinin en büyük, en sıkıntılı dönemini yaşıyor. Orta sınıf giderek yok oluyor. Bu durum AK Parti’nin kendi içinde çözülme ve bölünmesine kadar gittiğini görüyoruz. AK Parti kendi içinde kanamayı ve ayrışmayı durduramamaktadır. HDP üzerinden İYİ Parti’ye çamur atmak, iktidarı da ortağını da her geçen gün eritmeye devam edecektir. Bizler diyoruz ki her geçen günler iyi olacak” şeklinde konuştu.