Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl’dan beklenen açıklama geldi. Başkan Osman Avcıl, “Hükümet, inşaat sektörü için yeni paket hazırlıyor”dedi.

Başkan Osman Avcıl, “Hükümet, inşaat sektörü için yeni paket hazırlıyor. Bu ay tamamlanması gereken paketle stok sorunu çözülecek. Stoktaki konutlar bir fona alınacak. Daha sonra tahvil veya sukuk çıkarılarak satılacak. Ayrıca paket, orta ve uzun vadede inşaat sektörünü orta gelir kesim için üretime yönlendirecek adımları da içeriyor. Devreden KDV ve devam eden inşaatlardaki KDV yükünün azaltılması ile finansman çözümlerinin de paket içinde yer alacağı belirtiliyor” dedi.

STOK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR.

Başkan Osman Avcıl, Hükümet, ekonominin lokomotifi inşaat sektöründeki stok sorununa el atığını, edinilen bilgilere göre, bu ay gayrimenkul sektörü için yeni bir paket açıklanacağını ayrıca Sektördeki konut stoku için varlık havuzu oluşturulup stokların kurulacak bir fon üzerinden menkulleştirilmesi planlandığını dile getirdi.

ORTA GELİRLİYE ÖZEL KONUT GELİYOR

Paket, orta ve uzun vadede inşaat sektörünü orta gelir kesim için üretime yönlendirecek adımları da içeriyor. Devreden KDV ve devam eden inşaatlardaki KDV yükünün azaltılması ile finansman çözümlerinin de paket içinde yer alacağı belirtiliyor.