Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan ve Hüseyin Keskin’in hazırlayıp sunduğu “Esnafın Sesi” programının bu defa ki konuğu Terziler Odası oldu.

ÖZATLI: TERZİLER EL EMEĞİ, GÖZ NURUYLA PARA KAZANIYORLAR

Terziler Odası Başkan Erdem Özatlı, “Gerçekten bizim mesleğimiz İdris A.S.’nin mesleği. Peygamber mesleği. Mesleğimle de gurur duyuyorum. Üyelerimle de gurur duyuyorum. Çünkü el emeği, göz nuruyla para kazanıyorlar. Terzilik mesleği gerçekten çok kutsal bir meslek. İğne ucuyla kuyu kazıp para kazanıyor, rızkını kazanıyor. Öğrencilerimize gelecek olursak; Bu 1 yıldır okul kapalıydı. Orta okulu da, lisesi de, ilk okulu da. En azından bir esnaflık kültürünü, kendisini geliştirirdi. Yine okul açıldığı zaman okuluna gitsindi, bu 1 yılı çok iyi değerlendirmek gerekiyordu. Bu cep telefonlarıyla hep gün geçirdiler. Zamanlarını boşa geçirdiler. Bu çocuklarımızı biz bir sanatkarın yanında bıraksaydık; bir terzinin yanını örnek vereyim. Bir ortaokul öğrencisini terzinin yanına bıraksalardı pantolon ütülemesini öğrenirdi, düğme dikmesini öğrenirdi, söküğünü dikerdi. Yarın üniversiteyi kazanıp başka bir ile gittiği zaman orada kendi ihtiyacını kendisi karşılayabilirdi” ifadelerini kullandı.

ÖZATLI: TERZİLİK MESLEĞİ GERÇEKTEN ÖLMEZ

Başkan Özatlı, “Herkes okumalı diye bir mecburiyet yok. Tamam okusun ama sanata da gelsin. Öğrensin ya sanatını. Ben mesleğimi yapmışım. Şükürler olsun evime bir parça ekmek götürüyorum. Bu mesleğe bende çıraklıktan geldim. Öğrensin ya. Kimse sanatını, bileziğini aldıktan sonra kimse aç kalmaz Allah’ın izniyle. Zaten rızkını verir onun. Şu anda evlenen gençler, bayandan bahsedelim eskiden her evde bir dikiş makinesi vardı. Evdeki dikiş makinesinden o bayan bütün evin, bütün komşuların dikişlerini yapardı. Şimdi evde yeni evlenen bir bayan bir düğme dikmesini bilmiyor. Kime ihtiyacı var? Terziye ihtiyacı var. Ütü, terziye ihtiyacı var, daraltma, terziye ihtiyacı var. Terzilik mesleği gerçekten ölmez. Ben iddia ediyorum. Daha da çok şu andaki yeni gelen gençlerimiz var gençlerimiz de var. Kendilerini geliştiriyorlar. Teknoloji olarak da, kesim olarak da, model olarak da. Eskisi gibi değil. Belirli bir kalıpta dikiyordun, veriyordun. Şimdi belden oturtmalı var, dar paça var, boru paça var. Modaya göre. Şu andaki gerçekten söylüyorum; birkaç tane arkadaşımızın çocukları çalışıyor. Ben gurur duyuyorum. Onlar da kendilerini yetiştiriyor. Bakıyorum bakış açısı çok güzel. Model olarak ve moda olarak. Bu güzel bir şey elbette ki” şeklinde konuştu.